onsdag, januari 06, 2010

Vilken dag...

Fysatan vad kallt det är ute. Men den kylan är nog inget mot vad en viss svensk proffscyklist kommer att få känna av i cykelsverige... Stackars sate. På riktigt alltså.

Dagens fysiska aktivitet har varit begränsad till att försöka hitta ved att elda med. Det gick åt helvete och vi får fortsätta att frysa. Kan tänkas att jag ger mig på Bodils skoförråd om det blir mycket kallare.

Hellner åker fint, Jönsson åkte hem. Rätt intressant att höra Vacchis inställning till hemåkningen. Ifrågasättande av vårt allsmäktiga skidförbund och dess landslagsåkare tillhör nog kanske inte vanligheten. Helst då Vacchis syn på det professionella åtagande som en elitåkare ändå har mot sporten, sponsorer och publik. Kanske kan de inte bara åka hem till kammaren för att köra livsviktiga intervallpass och slipa bort vikt från stavspetsarna i sann Gundeanda när de så behagar, det kanske är mer än bara en ifylld träningsdagbok och rekord på den lokala 2,5an som avgör hur framgångsrik en idrottsman blir till slut. Lite skoj också att inte höra så mycket ifrån Jeppe under själva talet. Tror nog att han är mer inne på normalt skidtänk... Jag kan faktiskt inte fatta att Svenskarna sätter ett OS högre än Tour de Ski. Vafan!? Om fem år är det tvärtom och då hade det varit fint att redan vara inskriven i historieböckerna!

Go Hellner!

12 kommentarer:

Robert Edin sa...

Håller helt med dig Henrik och sen tror jag också att det är bättre att åka hårda tävlingar än att träna i sitt eget bekväma tempo.

Tom sa...

Tävla är så jävla överskattat. Likaså Tour de Ski.

Anonym sa...

Det kanske är klokt att avstå med tanke på hans tidigare sjukdom. Han hade ju trots allt bestämt sig innan för detta för att inte riskera nya problem.

Patrik Skolling Möller sa...

Den cyklisten ligger nog vaken nu...

Jag la till dig på min blogglista.

-Skogling

Tom sa...

Klokt imponerar inte på cyklister. Hårt, däremot...

Unknown sa...

Hårt är alltid hårt. Men hur jävla hårt är det då? Att åka 35 km skidor i ledarvästen? Med 45 sekunders ledning?

Peter sa...

Nu är du lite knasig Henrik! Du kan inte på allvar mena att Tour de Ski(t) ät större att vinna än ett OS?

Unknown sa...

Hur jävla stort är OS då? Och varför?

Tom sa...

Olympiska vinterspel har arrangerats vart fjärde (med paus för ett visst krig) år sedan 1924 och ett OS-guld är det finaste en skidåkare kan vinna. Därmed fusilli!

Unknown sa...

Det var ett jävla tjat...
Så då är allt som bara sker vart fjärde år det största man kan företa sig?

Öijer sa...

Skottår är jävligt stort. Det vet väl alla.

Peter sa...

Ja ungefär vart fjärde år får man ligga och då är det jävligt stort.