måndag, mars 28, 2011

Sjukt nära nu

Jag har försökt sedan 1998 att lägga av med cyklingen. Skulle vilja påstå att jag aldrig varit så nära att lyckas som i lördags. Hela jävla kroppeländet värkte för varje skejtskär jag tog. Vädret var fantastiskt, spåren ännu bättre och jag skulle nog vilja påstå att jag hade medvind hela tiden. Men, det är svårt att njuta när det gör ont.

Förra veckan var fin, om man gillar att jobba mycket. Stresspåslaget var mysigt, lite nervös var jag fler än en gång, vilket givetvis gillades av mina kollegor. Kanske inte kan påstå att det var jobb hela tiden, men att vara på spänn från mötet vid frukostbordet sju på morgonen till avlämning kring midnatt sätter sina spår. Kanske var det en bidragande orsak till det osköna lördagspasset. Jag hoppas det. Annars stänger jag kapitlet idrott efter nästa.

På ett sätt skulle det vara grymt skönt att lägga den här skitidrotten bakom sig, slippa göra UCI's idiotprov och  bara rulla 29a när solen skiner.

fredag, mars 25, 2011

Att åka tåg, utan att döda någon

Kan tyckas låta lätt. Ibland, när spänningen är borta i Borlänge med påföljande miss av anslutning mellan Gävle och Sundsvall så är det krångligare. Gärna då den fina stunden i första klass med lunch byts mot ett godståg utan möjlighet att äta eller dricka något samt en dryg konduktör som hånfullt förklarar att min biljett faktiskt gäller på tåget med ståskita, som om något att vara tacksam över, trots att hennes arbetsgivare, Tågkompaniet var de som inte hade någon lokförare på plats vid det planerade bytet i Borlänge. Vilket ledde till min miss. Som om inte det vore nog så har precis grannsätets spädbarn börjat skrika...
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag, mars 21, 2011

Veckan från helvete

Jag gissar att den här veckan kommer att kvala in i faggorna kring inskrivning i lumpen/vattkoppor vid 22 års ålder och 40 grader i en dryg vecka... Eller så blir det en dans på rosor i medvind från en ljum sommarbris. Men, jag utgår från det första och låter mig överaskas.

10 plusgrader gör inte mycket gott för skidåkningen. Sega men hårda spår, det enda som var positivt var avsaknaden av människor på de icke elljusbelysta spåren samt en helt fantastisk stjärnklar himmel. Så mäktigt att jobba sig uppför berget i total mörker och se ljusen från husen brinna långt bort mellan träden. Fan. Alltså. Jag är så jävla tacksam för varje träningspass.

söndag, mars 20, 2011

Inte idag heller

Fjolårets fästvalla funkade inte idag heller. I och med att jag inte använder benen så mycket när jag skidar så har jag i år helt skippat den tidskrävande vallaprocessen och helt sonika bara stakat. Runt sjön funkar ju sånt fint, det finns ingen anledning att göra något annat. Idag var det pimpeltävling och således en miljard procent fler människor i omlopp så jag tvingades upp på berget. Utan fäste är det en smula fostrande. Ville inte saxa ihjäl mig heller så jag fick hänga på stavarna litet. Men jag är rätt nöjd med resultatet. Runt 5 min/km till toppen av Smirre ifrån Sidsjön kändes i både hjärta, själ och lungor. Jag tror inte att jag främjar min cykelform men hellre det här än total försoffning... Att hosta upp lungorna är alltid eftersträvansvärt.

Makalöst

Var det, igår på Södra. First tracks både i Sidsjöbacken och på många av spåren där uppe. Makalöst trött blev jag dessutom. Det var liksom ridå redan efter en kvart sen blev resten en kamp. Det är inte mycket som ges gratis här i stan om man inte har dagen, veckan eller året... Tog ett jättebra kort för att föreviga det hela men, med dimmig blick och några slag över maxpuls, höll jag fingret över linsen... Nytt försök idag.

tisdag, mars 15, 2011

Tid

Det är fascinerande det här med att bli förälder. Det är bra häftigt att tycka 0500 är det samma som sovmorgon. Fast nu överdriver jag litet, så var det fram till en vecka sedan, nu är faktiskt sovmorgon allt mellan 0500 och 0600. En annan sak som jag nästan tycker är än häftigare är att en hel natts sömn totalt tar knäcken på mig. Jag är inte i närheten av att vara människa efter 7 timmar i sträck. Styckas denna tid upp i flera mindre delar så är jag pigg som en lärka, hela dagen. Vi provade det då B åkte till Krakow ett par dagar och jag sov obehindrat. Jag var helt förstörd dagtid efteråt...

Träningsmässigt ligger jag litet efter, rodden har blivit lite lidande den senaste tiden och jag har en bit kvar till målet...

Tvåa på bollen

Fan. Jag är inte ens först. I Sundsvall. Efter mycket övertalning men med slutligen okända amerikaner på diverse forum som tyngsta och mest förtroendeingivande
källor så släppte Martin sargen och beställde en 29a...
Published with Blogger-droid v1.6.2

lördag, mars 05, 2011

Det blir inget namnbyte

Efter sprintguldet funderade jag på om Thor kan heta Hellner i förnamn... Men efter gårdagens stafett... Om du går ut 30s efter täten, tillsammans med världens absolut bästa spurtare, som har 100-tusen människor på läktaren, inte som stöd, utan som kräver guld, och som efter att i flera år balanserat på nationens gillande eller ogillande. Ett misstag och Petters skidkungadöme skulle vara ifrågasatt. Då ska du inte dra. Det borde finnas röda kort att ta fram till sådant. Vad heter han kommentatorn säger att Petter är kyligare än Hellner och det lönar sig inte att ställa sig och titta på honom. Det vetifan det. Med hela Norge runt banan och ett guld som glider honom ur händerna. Jag skulle vilja påstå att igår var första och sista gången det hade kunnat fungera att spela ut honom. Men det går inte. Han äger de andra skidåkarna. Han är så överlägsen, flera nivåer över alla andra. Frågan är om det finns någon idrottsman som är lika överlägsen sina motståndare? Han är inte mindre överlägsen nu efter målgången heller. Våra jantelagskommentatorer kan inte förstå att det är hans sätt att uppträda som ger honom denna hundraprocentiga utdelning. Det är det som ger honom alla nivåer över de andra. Det går inte att bli världens bästa avslutare genom att vara ödmjuk. Inte en chans.

tisdag, mars 01, 2011

Sundsvalls Kommun har bestämt sig!


Med tanke på Tom's väldigt oroande inlägg igår angående Kalla's brister i den klassiska grenen och troliga flacka utvecklingskurva däri så jobbade gubbarna på kommunen hela natten. Ibland är valfrihet bra, men i andra fall kan den göra det allt för bekvämt. Se på Kina. Har du talang för något så blir det ditt jobb. Oavsett om du gillar det. Så med det i åtanke och med det faktum att Charlotte flyttat till stan så tog staten kontroll och drog om alla spår på Södra till dubbelt klassiskt, dvs inte så skoj att åka skejt. Med denna avgränsning i den fria viljan hoppas den Svenska staten på att den klassiska tekniken nu ska bli i klass med åtminstone Jörgen Brink.