måndag, maj 31, 2010

Han gör det igen...

Geoff Kabush om att tävla på en före detta TdF vinnares ranch...

Oppressively hot and heavy racing today out at ol' one nut's ranch; good trails and great first year event..2nd behind Plankton.

Opigg

Oj, jag är golvad. Hela jag känns som en cementsäck. Precis som det alltid ska vara, den här årstiden. Lurar på att ta semester tills gräset ändrat färg. Igår gjorde jag mitt för året absolut sämsta framträdande iklädd nummerlapp. Skyller allt på familjen Nordström för att de anordnade ett alldeles för trevligt bröllopskalas. Jag vill även snabbt dementera de bilder om/när de börjar spridas på nätet; de två tårtbitarna var till en "kompis", bägge två, min "kompis" krävde jättestora tårtbitar. Jag hade alltså inget med dem att göra och har inte sett till de bägge sedan ca 22:00 på Alnö. Det är sant.

fredag, maj 28, 2010

Fullt ställ mot helgen!

Min gode kamrat Samuel B skickade nu på morgonen några B-tour-bilder.

Nu är det dags för en helt annan helg än vad jag är van vid. Imorgon blir det bröllopsbesök med tillhörande kvällsaktivitet samt återträff på söndagen för Brunch. Henrik och Therese ska ta steget och byta ringar. Det är stort, det är stort att få vara med och det är riktigt stort att de viger sig på Alnö, alldeles bredvid backen där Henrik brukade ha för vana att ställa av mig så fort tillfälle gavs. Therese lär han däremot inte ställa av i första taget...

Ikväll ska jag hitta på nåt sätt att ställa av mig själv på enklast tänkbara sätt. Antingen blir det 60/120 eller så 20 min + 30s.

onsdag, maj 26, 2010

Det går bra... nu?



Sen i fredags har jag förstört saker på varje pass/tävling. Eller förlåt, igår så förstördes inget, satt ju på TC... Pumpen gick sönder i förrgår i samband med den punkan så jag drog iväg och shoppade en Blackburn. Tur det för längst bort idag så lyckades jag pricka den här spiken med bakdäcket och det blev tomt på luft. Anledningen till att jag över huvudet taget var ute och rullade ikväll var det fina vädret, när jag åkte. Efter spikincidenten så höll jag på att frysa ihjäl. Svensk sommar med temperatur under 10...

Köp en Rock Shox SID World Cup, vit och fin, för 4000.- Jag har en över, liksom.
Har ett par tubhjul också... 6000.- med fyra däck. Två på (XC4), ett extra nytt och ett använt. 1300g väger de... vilda bud skickas till: klajmber@yahoo.com

tisdag, maj 25, 2010

60/120

Första svängen i år... Hade tänkt att köra dem tidigare men ett något överentusiastiskt distansande tidigare i vår gjorde mig mindre mottaglig för sådana här tilltag. Den här veckan kommer att bli den första "riktiga" träningsveckan sedan det andra Timrå GP't. Nu känner jag att jag är i fas med mig själv och vågar nog påstå att träning ger mer än det tar. Baserade motståndet på tröskel från innan den brända perioden, det visade sig vara lite väl tilltaget och jag mäktade 10 st innan jag föll död ner. Taggade ner ett 300 g och genomförde tre till. Sen var det inte mycket mer med mig. Huvudvärk och allmänt dåligt tillstånd blev resultatet. Oatly chokladdryck med lite kanel i och en limpmacka fick bli det själsliga plåstret. Nästa gång siktar jag på 13 med samma belastning så kanske jag hamnar på 20 innan Finnmarksturen?

Från tanke till handling

Nåja, jag har inte tagit det stora språnget än utan är fortfarande i tankestadiet. Reba XX och Crest 29" med American Classic är vad som står på drömlistan just i denna stund. Anthem Xen är "klar" nu med Innolite och 2,4" Rocket Ron. Planen med en XTC 29a var att dels ha en reservhoj men även en riktig grusvägssmiskare så kanske att en sån här är mer lämpad för ändamålet?

Stressade mitt gamla hjärta igår. Inte på grund av någon överdriven hög puls utan mer av rädsla. Allt resulterade i en punktering och en trasig CB minipump. Men övningen var rolig.

söndag, maj 23, 2010

Xet i all sin prakt

Cykeln är i alla fall snabb och riktigt lätt nu med Innolite.
Fan, alltså. Den här helgen tog knäcken på mig. Fyfan. Var länge sedan jag var så besviken.

Skithelg

Jag bockade av allt som kan tänkas höra ihop med Murphy's lag, eller lagar, på lördagen. Provdrog bult = inte bra. Provdrog inte bultar = inte heller bra. Summan blev blev att jag nu saknar tre bultar. Samlade alla kvistar, grenar och vajrar som Mellsta erbjöd i cykeln samt körde fel. Med ett vevparti som lät dyrt så bröt jag på tredje varvet efter att ha meckat mer än jag gjort sedan jag började att cykla 1993. Mina reskamrater och jag var inte överdrivet upphetsade över tanken att jag dagen till ära siktade på att kanske eventuellt nå en 22a plats i det finväder som Borlänge erbjöd, så jag lämnade in nummerlappen efter att Samuel vurpat sig igenom sin tempoetapp och styrde kosan mot norrland. Andreas däremot körde bra och smetade dit en femteplats idag på tempot. Jorå så att...

Jag tröstköpte ett par beggade Innolite så jag är ändå lite glad idag. Trots allt är det ju prylarna som räknas och inte resultaten!

Skojigt att min första tanke var att köra en massa tjugor i skrubben för att bli bättre. B kommer snart att sätta lås på skrubben så jag åker ut på stigar och tränar istället för att sitta där inne. Smart tjej det där...

onsdag, maj 19, 2010

30er

Jag hade faktiskt glömt vilken påverkan 7st 30-sekundersintervaller, med 8% av kroppsvikten som belastning, har på ens välmående. Eller ska jag säga avsaknad därav? När jag la mig på sängen efter en kvarts nedcykling/"hängande på styret" så trodde jag nästan att jag skulle slockna. På riktigt. Om inte annat så hade en hink bredvid sängen känts som ett tryggare tillval... Men nu är det gjort, veckans pass.

29er

Jahapp, nu har min ram anlänt... Synd bara att det saknas en framgaffel, och ett par hjul annars hade jag provåkt eländet snarast... Tankarna lutar mot en Reba XX och ett par Notubes-hjul modell allround-lätta. Var lite inne på att gå stort med tub men utbudet är ringa och jag vet inte om jag orkar (har råd) köpa en massa reservdugaster... Ska bli spännande, synd bara att det är en HT... Hatar HT.

Jag är idag marginellt mindre däckad än jag var igår. Då somnade jag nästan sittandes framför datorn på jobbet. Det är ett bra tecken. Om jag inte känner mig piggare än idag på fredag så skiter jag i Borlänge Tour. Någon jävla skamgräns måste jag dra. Ikväll veckans enda pass, 30s i skrubben. Hoppas på djupverkande smärta men nu först massage!

måndag, maj 17, 2010

Dagen efter


Hittade några bilder på mig. Det vill ju alla se... Fyfan vad jag led just där, skulle vara fint med en tankeruta till den där bilden. Det skulle ha blivit något i stil med: "Jag dör!!", "Backjävel", "Varför ska alla människor stå här så att jag inte bara kan kliva av och dö!?"

Kroppen känns rätt ok idag, det går säkert över.

Destroyed in seconds


Hade jättefina ben och så blev det såhär... Livet efter Strupen...
18.e plats var vad jag mäktade med. Under de 50 första km hade jag helt klart annat i tankarna men på de 15 avslutande var jag orolig över att komma sist. Sånt är livet, det är en mtb-tävling i ett nötskal.

Förbannat rolig tävling Billingen, den har ju allt ett långlopp ska ha. Bra för oss från norrland också att få möjlighet att köra lite stig också.

fredag, maj 14, 2010

Som sagt...

Langrenn skriver lite kort om likheten mellan cykel/skidor.

Helt klart håller jag med och har skrivit om det tidigare, helst då likheten mellan styrketryck och skejt, samma långa anspänning på musklerna och borde alltså ge samma effekt inne i cellerna + mer central övning då även överkroppen används på skidor. Jag upplever min egen kapacitet som absolut bäst en månad efter skidsäsongen, då kan jag klämma som mest W på TC. Alla mina "pers" har jag dessutom gjort dagen efter ett skejtpass... Så nu ska jag beställa Rulleski... Naturligtvis ingen nyhet detta men lite roligt är det allt.

torsdag, maj 13, 2010

Rehab

Mina ben behövde röras runt i cirklar utan så mycket motstånd, dessutom behövde Exet ut och fintrimmas med raciga grejer på, så det fick bli en knapp timme i kylan. Nu har jag provat ut allt jag ska använda på söndag. Har rejsat på egenkomponerad sportdryck; Dr Jekyll. Fungerar otroligt bra att dricka och ingen kväljningskänsla alls. Mission comlpete, eller jag, får väl se framåt 2,5 timmar på söndag hur complete missionen är... Fan, nu är det bara att vänta in diamantbenen lagom till söndag förmiddag. Så jävla enkelt. Eller just fan, har ännu inte Joe'sat däcken... Helvete. Där rök diamanterna.

onsdag, maj 12, 2010

Debriefing TGP4

Det kändes bra idag, lite fyrkantigt de första varven men annars mycket bra. Fick ut det jag ville, nästan, vinna hade givetvis varit bättre än trea men det får duga. Benen, hjärta och lungor fick sig den genomkörare jag var ute efter, huvudet också. Jag känner mig stark, inte odödlig men det känns som om hästkrafterna finns där, transmissionen kanske felar litet ibland men det är ok. Har lite svårt att fullfölja ett ryck, spänner mig för mycket och stöter för löst. Torskade spurten idag, inte rejält men ändå eller jag kom aldrig ut ifrån hjul så det var väl aldrig nära... Tittade ner stax innan på bakdreven och tänkte att det där duger om vi kommer nära. Micke stack tidigare än nära och jag har inte lärt mig att växla. Tom fick sopa dit mig också, i Skövde blir det annat om jag ställs inför en spurt. Imorgon blir det kort rehabträning och provrull på tubisar sen bara lugnt. Fan det är roligt med TGP men vi kanske skulle hitta en mer stimulerande bana?

TGP4

Ja ikväll blir det inga ursäkter, det blir bara Timrå GP! Det hade kanske varit klokare med en träningstävling på mtb idag men TGP får duga. Skönt att asfaltssäsongen snart är över...

Har haft två kvällar i rad med tillräckligt mycket fritid att Joe'sa däck ändå har jag slang i både fram- och bakdäck... Har även haft fullt tillräckligt med tid över att blanda sportdryckspulver mm men jag har fokuserat på att skriva om det istället...

tisdag, maj 11, 2010

Sportdryck

Är ju svinigt dyrt, smakar skit och är, dyrt. Jag inbillar mig även att jag är rätt dålig på att dricka sådan dryck helst då det är mycket pollen i luften. Tycker mig bli snudd på löjligt igenkorkad i halsen och får svårt att andas. Jag provade för några år sedan, på Mickes inrådan, att göra/blanda egen dryck vilket det blivit dags för igen. Målet är så smak- och färglöst som möjligt. Fruktos och Maltodextrin är inköpt och det ska blandas 1:2, eller 2:1 beroende på vad som är täljare och nämnare. Klurar på att smula i lite magnesium och några skopor koffein också så det blir lite drag på soppan. Egentligen skulle jag vilja ha i BCAA också men det pulver som B har hemma smakar jordgubb och det är en smak för mycket... Ska provköra raketbränslet imorgon på Timrå GP.

Det är snart tävling... Fyfan vad roligt! Det är nu drömmar ska krossas och sanningarna fram!

Det var som fan!

Jag brukar läsa en del på träningslära.se men nu var det några dagar sedan. Sen får jag se det här inlägget... Jorå... Nu ska jag gå och högfärdsdricka förmiddagskaffet och vara ovanligt dryg bland mina arbetskamrater.

måndag, maj 10, 2010

Återvinning?

För första gången i mitt liv har jag varit till återvinningscentralen i Johannedal. Snacka om punch line för det här inlägget... Tyckte att regn, en måndag och allmän överskottsenergi var förenligt med ett icke idrottsrelaterat ärende. Trodde även att jag skulle vara ensam om detta tilltag, alla andra tränar väl en måndags kväll? Nä... Ingen tränar tydligen... Vafan gör folk med sin fritid? Jo, de åker till återvinningscentraler, inte undra på att idiot-TV går hem i stugorna... Har vi inte högre krav på livet än såhär? Kanske en variant av det naturliga urvalet; vi människor lyckas ju lura naturen gång på gång i den selektionen så kanske, kanske att vi inom en snar framtid lyckas understimulera oss själva till döds? Jaja, det var rätt roligt att återvinna...

Jag borde Stan'sa däck... Eller Joe'sa kanske är mer korrekt. Fast jag har ju påklistrade XC4or... Det är ju så smidigt. Men på ett långlopp?? I Skövde? Borde nog ha en hygglig back up till tub. Formmässigt då? Ja, vafan kan man begära? Träningsvärken från förra veckans löpning har i alla fall börjat att släppa.

Nu ska jag titta på Hollywoodfruar...

söndag, maj 09, 2010

Lite vila på det här så... del 2

Äh, det gick åt helvete med vilan. Micke vill cykla fyror och jag insåg genast mitt ansvar i att med alla medel tillgängliga hindra honom från sådant tok. Det blev fikatur sans fik/kaffe/kaka, allt är ju för fan stängt... Våga vägra mackfika... Men vi hade med oss pengar och gjorde seriösa försök med avstickare osv. Det var en trevlig tur med precis lagom mycket skitsnack, vad annat kan man förvänta sig när stans största idioter är på vägarna? Jodå, turen innehöll biljakt, givetvis... Tyvärr, eller turligt nog, så var det så pass lite bilar i korsningen att Micke aldrig hann ikapp den ilsket tutande Amasonen... Jag måste skaffa en hjälmkamera, skulle bli Youtube-miljonär på ett par dagar...

lördag, maj 08, 2010

Lite vila på det här så...

Åt en Ferry-frukost och dammade ut på några timmar grusväg och stigsladd i all ensamhet. Ska inte klaga, jag gillar att träna ensam så mina tankar slipper att överröstas. Det är bra för mig att få formatera hårddisken emellanåt. Lite mer psi i bakdämparen och den här jävla cykeln är rent ut sagt löjligt bra. Hoppas nu ingen från UCI får för sig att provcykla en för då lär den bli förbjuden... Giant's egna SLR -riser är det skönaste styre jag någonsin provat, det kändes inte ens fel första passet. Det är ett betyg gott som något.

På ett mer civilt plan har jag uppgraderat mitt kostymförråd inför stundande bröllopsfirande. Tafsade litet på Hugo Boss men klev in några pinnhål ner på kvalitetsstegen. När jag blir stor ska jag bli äckligt förmögen, 7000,- för en kostym!? Herrejävlar... Det är ju nästan ett halvt vevparti! Nu är frågan; handsydda italienska skor eller sneakers?

Finrull

Sitter med en kopp espresso och funderar på tänkbar rull-rutt. Målet är att på något sätt släpa sig ut mot Timrå och se om den sandiga marken tillåter stigåkning. Här i stan är det så kuperat att det inte gärna inbjuder till så mycket "rull" utan mer naturlig intervall. Några timmar på grusväg och någon minut på en stigsnutt med X'et tror jag blir fint för kroppen idag.

onsdag, maj 05, 2010

WO

Inget TGP3 för mig ikväll. Känslan i kroppen är på väg åt rätt håll och jag tänkte mig inte att ändra på det. Så det blev premiärtur i löparskorna istället på ryggis. Det var inte alls fel men jag förväntar mig smärta de närmaste dagarna. Men det är lika bra att den den nu, jag har ju anmält mig till Indalsledenloppet i år igen... Idioti, jag vet men vad gör man inte för en gratis trerätters på kvällen...

måndag, maj 03, 2010

Det svänger

Det behövs en måndag för att jag ska lossa från kajen. Rullade ut vid sjusnåret på kvällen och letade stigar. Hittade några, hittade även en liten antydan till trevlig känsla i benen. Det finns hopp. Apropå hopp, tror att bägge hjulen lättade från marken ett par gånger idag. Läskigt. Den här hojen går nog att fläska på rätt hårt med, helst nu när jag skott den med Racing Ralph tvåfyror, fyfan vad det rullar och fyfan vad det är roligt att cykla stig! För några dagar sedan tyckte jag att det var rätt roligt att cykla på 86an, dessförinnan tyckte jag att skrubben var rätt ok... Nu börjar jag bli kräsen.

söndag, maj 02, 2010

Klubbad

Åfyfan vilken helg. Har haft lite svängig hälsa. Igår var jag i princip sängliggandes, magen har inte varit på topp och inte heller resten av kroppen. Har mått ganska dåligt faktiskt. Försökte mig ut på ett cykelpass idag men kom hela vägen till Granlo. Det är ca 2 km från mitt hem... Sen gjorde jag mitt bästa för att vara ute i solen men till ingen nytta. Sängen igen, och nu hoppas jag att det vänder. Det enda jag lyckades med var att premiärvurpa Xen och att lägga den på en sten. De tunna kolfiberväggarna tål sånt. Skönt. Inte lacken dock... Har haft ångest och går omvägar för att slippa se... Men nu är den invigd, på riktigt.

lördag, maj 01, 2010

Progression

Den här veckan har jag gått minus. Inte bara för att räkningarna har betalats utan formmässigt. För ett par veckor sedan bet jag ihop och körd 11 minuter på en given belastning, idag orkade jag knappa 3 min på samma. Har känt det, har fått det bevisat på Timrå GP och idag så bekräftade jag det hela. Inte så roligt. Jag skippade de tänkta 30sekundarna också. Ikväll öppnar jag en flaska rött och dränker sorgerna. Tur att jag har en rolig cykel.