fredag, oktober 30, 2009

Upptrappning av nedtrappningen

Så, nu i helgen kommer min tänkta vila att nå sin kulmen. En helg i Åre. Utan att ens packa ner andra träningsprylar än badbyxor. Ja, jag vet. Jag har spytt galla över Holiday Club vid flertal tillfällen och tycker fortfarande inte att den hör hemma i fjällvärlden, men nu är den där och lika bra att utnyttja skiten. Infiltrera kan vi väl säga så känns det bättre för mig. Jag kanske kan slita extra hårt på bastubritsen eller nåt. Sen ska vi shoppa, tydligen. Det gäller att hålla hjulen snurrande liksom.

tisdag, oktober 27, 2009

Dödstest

Jag är lite sugen på att göra ett återbesök till 1997 och en gammal Monark med för hård sadel ståendes någonstans i Rättvik. Det är inget sånt där fånigt 3 eller 4 minutersramptest utan inget mindre än tio minuter på varje ramp. Dödstest är ett väldigt passande namn, har jag för mig. Jag mådde jättekonstigt, där i Rättvik för mer än tio år sedan. Men nu när jag tänker tillbaka, fan testet tog ju en evighet... Kanske bättre med fyraminuters, så man blir klar någon gång. Kanske läge med en sån där fin värdemätare innan nytt träningsår. Fast först borde jag kanske installera Svininfluensa 2.0 eller liknande antivirusprogram...

Början till slutet

Äntligen, flera dagar av total beslutsångest är till ända. 2010 års leksak i korthet preliminär:

Ram: Giant Anthem X Advanced SL
Gaffel: Magura Durin ( SL eller Marathon... 120 mm... mmm)
Bromsar: Magura Marta Magnesium
Resten: XX
Styre, Handtag, Stam, Stolpe: Giant Contact SLR
Sadel: Spec Toupé eller Antares
Hjul: Sun Ringlé Black Flag (förhoppningsvis...), FRM tub, och/eller kanske nåt fint.
Däck: Maxxis av något slag eller trevliga tuber som Dugast.
Jag har ju inget hemma ännu så det kan bli förändringar, inte på ramen dock... Var lite sugen på att Pusha bakdämparen men det är nog för mycket överkurs och kanske till det sämre...

Jag är helt slut nu. Om någon månad ska jag börja fundera på om jag ska träna litet också...

söndag, oktober 25, 2009

Japan vs USA

Vardagsbeslut är inte min starkaste sida. Att välja bröd kan ta en evighet, filmjölk osv. Faktiskt brukar val av frukostmacka vara nog så jobbigt, alltså jordnötssmör, smör/ost, eller smör skinka på den andra "fria" mackan. Den andra är ALLTID messmör med ost. Till saken, XTR eller XX? Skitfränt med nya XX, men jag har ju redan en XTR-grupp liggandes, reservdelar kan ju ibland vara lägligt att ha nära till hands i vår sport. Men som sagt nytt är nytt, förväntningarna är ju stora på XX. Förväntningar... Läs mer om dem här. Sen att säga att det är Japan vs USA, bara där borde ju beslutet vara klart, avgjort och slutdiskuterat. Det ytterst krisdrabbade landet på andra sidan pölen brukar ju väldigt sällan stoltsera med högkvalitativa produkter. Fast å andra sidan har jag aldrig haft problem med SRAM, förutom då några trissor som skurit, en ESP-bakväxel som gått av och ett GXP-vevlager som sa upp sig... Äh, jag får se vad det blir.

onsdag, oktober 21, 2009

100-gränsen


Jakten är inledd. Ska jag komma över 100-gränsen 2010? Kan bli tufft, men råmaterialet borgar för bra höjd. Modda en DI2 som Fairwheelbikes skulle ju givetvis underlätta men jag tror valet landar på mainstream XX. Originalet hamnar en bit söder om 100-gränsen 15 söder om till och med. Rena rama budget alltså... Gårdagens snackis AX-lightness-tubhjul sparkar upp vilken leksak som helst mot oanade höjder, men det skulle vara roligare med svenska hjul. Jag kommer givetvis att vika ner mig i min jakt mot överflöd men kanske att XTR med det fantastiskt över-dödande Yumeya skulle vara klädsamt. Det är långt till våren. Det är tur.

måndag, oktober 19, 2009

Black gives way to blue

Jag har inte varit ett fan av Alice in Chains, tidigare. Jag har lyssnat, har några skivor och så men inte lagt ner större möda på dem. Kanske borde ha gjort det. Men det går ju att åtgärda, nu. Black gives way to blue är den bästa skiva jag hört, tror jag. Stora ord det bara efter några genomlyssningar, men jag tror inte jag hört så genomtänkt musik tidigare. Det är som att blanda allt som jag någonsin tyckt varit bra och lagt dem i en burk och skakat om. Ofta kan ju musik vara bra, sköna toner och feta riff. I fallet med den här skivan är det också så, men så helt plötsligt dyker något nytt, helt oväntat och ännu bättre upp i musiken. Fantastiskt helt enkelt. Elton John spelar piano på titelspåret om jag inte fattat allt fel. Bara en sån sak. Oväntat är bara förnamnet.

Köp.

söndag, oktober 18, 2009

Vår känsla

Fan. Jag skulle vilja på något sätt förmedla känslan jag fått av att cykla de fyra senaste gångerna jag varit ute. Jag brukar hata att cykla på hösten, kallt, slemmigt och blött. Men det biter inte på mig i år. Det funkar inte, jag tycker att det är roligare än någonsin att cykla. Kan bero på LV5, att där kan jag njuta av ständiga kurvor, sköna ojämnheter, trevliga backar och lite skrämselhicka, ibland. Det börjar bli riktigt bra där. Många som cyklat där vilket ju gör att det blir finare. En hel del arbetskraft ligger bakom vattenpassager och krattat underlag. Det är fint att kunna börja med lite smånötande av en typ av terräng, långsam balansövning över hala rötter, hala stenhällar mm. Den är den slinga som jag "hittade" i somras. Efter denna förflyttar jag mig lite längre uppåt till Prologbanan, den är skitsnabb, oteknisk men med lite sköna kurvor och höjdskillnader. Att den dessutom innehåller en backe som gör en lite genomarbetad är inte så dumt. Nöta den några varv, eller delar av den är mycket fint skit. Less? Jaja då flyttar jag mig till Short tracken. 2 min per varv och sväng i sväng i sväng osv. Löjligt roligt att leka med släpp på både fram och bakhjul, någon kommer att hamna i ett träd till slut, så är det bara. Avsluta dagen sedan med XC-banan från Höstrusket, jobba med psyket förbi knästansstenarna och dagen är komplett... Eller nästan, sen är det bara utför Södermalm via BMX-banan och gamla XC-banan. Helvets jävlar. Jag har två mål inför nästa år, träna på teknik i skogen och att gå ner i vikt. Funderar på att köpa liftkort och Reign X. När fan är det vår?

fredag, oktober 16, 2009

Sundsvalls Finest?

Det var länge sedan det skedde någon uppdatering på SF. Nu är det väl kanske inte väder för sådant, kanske. Formen borde ju vara rejält sviktande också för de flesta, i alla fall viljan att döda sig själv. Det här är ju tiden för summering, analys samt uppsättning av nya mål för nästa säsong. Gärna högtflygande sådana, utan verklighetsförankring. För faktiskt har det ju gått så pass lång tid nu sen senast jag mätte mina krafter mot Sveriges övriga cyklister så att jag precis hunnit med att hamna i det där skyddade tillståndet då jag bara har mig själv att jämföra mig med. Alltså så borde jag kunna sätta upp hur fantastiska mål som helst. Men, jag tror nästan att börjar att lära mig saker, nästan så att jag kommer ihåg hur det varit andra höstar/vintrar. Men, givetvis hoppas jag på resultatmässig förbättring 2010. Helt klart. Frågan är hur. Jag är inte helt övertygad om att jag kommer kunna förbättra mig så mycket mer. 20 min W innan säsong var 375W (på min monark), 4x4 420. Det är ju som det är, knappast att det går att förbättra enormt. Rejäl förbättring är då vad som krävs för att vara snabb. Jag skulle väl behöva skicka närmare 475 / 395 W för att vara nåt. Jag ska än en gång försöka minska Wattkravet... Det borde gå. Sen har jag tänkt köpa mig snabbare. Beställning är lagd på dyrplast med 4" slag. Om den inte gör mig snabbare så lär den i alla fall se snabb ut. Men det kommer nog mera snart... Sundsvalls Finest kan snart få en helt ny innebörd.

Delicerano


Sundsvalls överlägset bästa lunchrestaurang. Maten är så bra att... Ja jättebra. De brukar även ange vilken böna kaffet är bryggt på. 85 kr har aldrig känts så billigt som där. Jämför med vad en tia mindre ger på de flesta andra lunch-hak. Någon uppvärmd hundmat eller andra icke igenkännbara tillsatser med försvinnande lite råvaror. Cykelmässiga portioner har Delicerano också, dvs små.

onsdag, oktober 14, 2009

Svart

Vilket jävla ord, Svart. Sug på det, Svart. Har ingen vettig belysning på min cykel så jag har nött elljus ikväll. Ibland där lamporna slocknat blir det nästan löjligt svart, på ett ställe blev jag bländad av några lysen längre fram, där hamnade jag helt ur kurs och på väg mot skogen. Det går ju lite snabbare fel på cykel än i löparskor. Träningen känns konstig nu, jäääääävligt långt till säsong, fast jag har hållit i, utifall jag skulle få för mig att åka på någon CX-tävling. Men, inte så många fler än jag här i Sundsvall som verkar skitsugna på att just åka iväg och cykla CX. Har iofs inte frågat runt så intensivt. Ett av de mera förutsägbara svaren löd nåt i stil med: " jag hatar CX, jävla skitsport " Ligger kanske nåt i det. En annan klubbkamrat fick för sig att skidåkning är bra inför 2010 så han drog till skogs, öh fjälls. Tre mil skejt, ska det vara nåt det? Mot att bli varvad av någon Falucyklist i Norberg? Vafan. I Lycksele lyckades de inte fixa någon barnvakt så inte ens riktiga norrlänningar går det att lita på, längre. Äh, jag är inte bitter. Sparar ju en massa pengar. Pengar är ju bra, tror jag. Sparade idag över 900 000.- när jag/vi gav fan i att buda på en lägenhet. Fatta vad många cyklar jag kan köpa nu!

måndag, oktober 12, 2009

Upphämtning

Nu har jag snart hämtat mig sen fredagens nederlag. Helgen har levts i renlevnadens tecken. Kikade på DH och provade 2010a. Jävlar alltså, DH! Folksporten no1. Har aldrig sett så många medelålders män på samma plats tidigare. Mig själv givetvis inräknad. Men det ser rätt fränt ut. Inte läskigt ens, i alla fall inte från sidan.

Igår lekte jag mig igenom 2010 kanske roligaste mtb-pass, tack Tufo. Jag ska köpa upp mig på alldeles för många sådana flaskor tätningsvätskor.

Jag skulle vilja säga något elakt men jag är för trött. Har precis avslutat ett skrubbpass. Huvudet känns tomt, eller i alla fall lite suddigt.Fyror är ett fint sätt att umgås med sig själv. De kryper liksom på en, de första två minuterna är ju snart över, de två andra är inte alls lika självklara. Apropå skrubb, vi var och kikade på ännu en ny skrubb ikväll. Såg bra ut. Det fanns två utomhusskrubbar, mäklaren såg fundersam ut när jag var mer intresserad av hur djup skrubben var än att det var nåt Marbodalkök(?) inne. Idiot.

fredag, oktober 09, 2009

Freitag

Lång transportsträcka den här fredagen. Gjorde inte många vettiga saker idag på jobbet. En hälsoundersökning avklarades, tydligen har jag höga blodfetter. Fick mig undervisning vad jag ska äta och ha på mackan. Jag ska inte äta så mycket ost eller smör. Det var ingen som sa något om bullar, skickade i mig några när jag kom tillbaka till jobbet. Till middag gjorde jag och B pizza. Hade på fyra olika sorters ost och lite pesto, för att vara på den säkra sidan. Jag förstår faktiskt dem som behöver ändra lite på sitt upplägg och bara tuffar på i samma hjulspår, när man blir uppläxad med myndig röst så blir det gärna tvärtom. Jag har svårt för att ta order. Kan själv. Jävla idioter. Men det var inte toppen, leverprov ska tydligen också tas, jag är ju resande säljare, tydligen. Stereotypiskt, säljare dricker en massa sprit, ligger med prostituerade, äter skit och är allmänt på dekis. På fullaste allvar, så tar människan på andra sidan skrivbordet upp dessa saker, alla av dem jag nämnde. Jamen för i hela jävla helvete!? Jag kanske är blåögd, jo det är jag ju faktiskt. Men ändå. Kränkande skulle jag nog nästan vilja kalla det. Fan, undra vad som skulle hända om en manlig läkare skulle förutsätta att en kvinna sålde sin kropp? Nu skiter jag i vilket men det är fan spännande det här med att leva...

Trendspaning

Imorrn är det dags för Hillbilly i Skönvik. Jag har stora förväntningar. Tror jag. Det ska i alla fall bli roligt med en inblick i the Dark side. En tanke som slog mig senast jag var i Åre vilken aldrig någonsin skulle ha slagit mig 97: Det är ju DH som är folksporten inom MTB. Alla kan vara med, även de som aldrig cyklar. Dessa skulle ju aldrig komma på tanken att "bara" cykla mtb utan de måste ju hyra en cykel, i Åre. Då är det ju rätt och läckert. Men saken är ju den, att när alla tänker och alla gör så, hur blir det då? Så var det väl med haschbrädan också. Helt plötsligt var varenda jävel Snowboardåkare, men ingen kunde åka. Det är inte lätt att leva och tvingas tänka rätt hela tiden.

Jag har överskottsenergi. Varannandagsträning är olidligt. Tänkte slita bort Tufodäcket med tanken att göra något åt min sporadiska träning men så såg jag en lite flaska Tufo Sealant. Det är för lätt tänkte jag, hålet i däcket är för stort och sån där skitgegga funkar ändå aldrig. Jag pytsade ändp i innehållet, pumpade upp däcket som väste och bluddrade litet, sen blev det tyst, dödstyst. Pumpade i lite mer luft, inte ett ljud. Stängde in allt i skrubben igår kväll, imorse när jag kollade läget var det lika mycket luft i. Det var som fan... Kanske skulle ha testat det för två veckor sedan... FAN.

onsdag, oktober 07, 2009

Tuff vinter i antågande

Kikade igenom en tävlingskalender mestadels innehållande lokala motionslopp. Ser ut som om jag nog kommer att tävla mer skidor än cykel 2010...

Fick ett tufft uppdrag via mejl idag. Verkar som om jag ska tvingas dricka kaffe och snacka cykel under DH-tävlingen i Skönvik nu på lördag. Ner i gruvan bara. Har ni vägarna förbi så kommer en av världens största cykeltillverkare att visa några 2010or där. Kanske kan jag tjata med den där ooootroligt slanka och konstiga ramen som bara ska användas till att cykla i en timme, max. Har inte exakt koll på utställningsmaterialet men kanske att även XX och Di2 kommer att vara tillgängliga för otillbörliga närmanden.

Slash-boken går från klarhet till klarhet, läs nåt om Lance istället eller gör som jag, ta fram Economics, Third edition. Den är mer upphetsande.

Idag gjorde jag ett seriöst försök till att köra fyror in da skrubb som morgonpass. Jag var, trött, grinig och hungrig. Benen var stumma och sega men jag försökte övertyga mig själv att jag hade viljan. Tio minuter in, alltså när svetten brutit igenom, lämnar Monarken in. Då var den billig. Det mesta var ganska billigt. Tur att Sverige har strikta vapenlagar, tänk vad som skulle kunnat hända om jag haft en revolver i handskfacket när alla beter sig som idioter i trafiken, det som tändvätska tillsammans med mitt solstrålehumör. Positiva tankar, positiva tankar. Det gick bra, ingen kom till skada.

tisdag, oktober 06, 2009

Slash

Köpte en biografi signerad Guns n' Roses gitarrist i helgen. Sex, droger och rock n' roll ska den handla om. Tänkte att omväxling förnöjer så sagt och gjort. Hittills är den mest bara pinsamt dåligt översatt till svenska, men jag börjar misstänka att råmaterialet inte heller är så framstående. Jag ska i alla fall gräva mig in lite djupare, så långt som jag kommit nu så har han bara hunnit beskriva sin BMX-karriär. Får man tro honom rätt så verkar han ha varit väldigt nära att ha blivit proffs. Frän kille liksom.

Inom mig rasar en fruktansvärd kamp, ska jag äta upp den där bullen som ligger ensam i skafferiet sen i söndags eller ska jag bara dricka en kopp svart? Det känns ju hemskt att låta den förfaras, den överlever ju knappast så många fler dygn utan mitt sällskap. Äh, kamp och kamp... Här ska ätas bulle, det är ju i princip fortfarande kanelbullens dag.

söndag, oktober 04, 2009

Barmarksträning

Nu har förberedelserna börjat inför vintern. Jävlars helvete, eller nåt. Kanske tänker åka Vasan i vinter. Skulle vara fränt att åka ett par Vasor inom loppet av ett år. Blir nog nya stavar för att öka motivationen inför vintern, kan kanske blir nya skejtlagg och ett par till klassiska bara för att jag ska känna mig lite bättre och mer som en skidåkare. Dessutom kikar vi på nytt boende, det vi har hittat som verkar bäst ligger tre meter ifrån Södras elljusspår och är utrustat med inte mindre än två vallabodar. För att göra det ännu enklare för säljaren så ligger Sundsvalls enda lagliga mtb-bana också ca tre meter ifrån husen. Det är lovande det, snacka om öppet mål för mäklarens säljsnack...

lördag, oktober 03, 2009

Snö

Har varit en sväng till Åre, det snöade. Skutan är kritvit, alltså hela den övre delen. Riktigt läcker kontrast mot höstfärgade träd längre ned. Satan vad finkänslig jag är nu mot lite kyla, 2 minus och jag är nära att frysa ihjäl, i alla fall till en början. Det artade sig efter någon timme utomhus. Har inte gjort något läckert, mest bara mekat med en husvagn och hjälpt farsan med att göra den klar för en vinter. Jävlar alltså, vinter. Känns bra. Eller det känns konstigt, jag har fortfarande sommar, en massa grejer jag inte hunnit göra i sommar. Den här sommaren har gått galet fort. Vet inte om jag ens kan göra ett årsbokslut av den, det var ju igår jag letade snöfria stigar liksom och nu snöar det igen. Lurigt.

torsdag, oktober 01, 2009

Människor

Fan. Vår kaffeautomat säger till när den är klar. Den tuggar först några varv fulkaffe, bluddrar lite, står helt stilla och bara väntar, sen släpps en dryck inte helt och hållet olik kaffe på, därefter bluddrar den lite till då den spolar rent sig själv med en kort avslutande smäll och återgång till ursprungsläget som åtföljs av en ytterligare tyst, stilla och outhärdligt lång väntan på det förlösande avslutande pipet. Här finns det olika skolor om vilket agerande som är rätt. På maskinen står det pedagogiskt "Jag piper när jag är klar" allt för att minimera en överfull slaskhink med tillhörande merjobb för den stackars Selecta-anställde. Som sagt, olika skolor. Jag har inte gjort någon noggrann studie men jag tycker mig se följande tendenser:

1. En tekniker väntar alltid ut pipet. Det står på maskinen att den piper när den är klar. Den är med andra ord inte klar innan den piper, alltså kan inte muggen tas bort innan pipet.

2. Säljavdelningen kan glömma muggen i maskinen efter pipet. Alternativt ta bort muggen innan påfyllnad ens börjat. Det är inte alls ovanligt att det står privata säljarmuggar i eller runtom maskinen.

3. Projektledaren vill hemskt gärna stoppa dit sin mugg INNAN personen före fått sin mugg fylld, absolut innan pipet allt annat är och bör ses som ett misslyckande.

Det är spännande varje gång det är fika. Bäst är ändå Inköparna som sätter igång en kannabryggning tre minuter innan morgonfikat. Men så är de ju mutade med fikabröd och då gäller inga sociala regler.