onsdag, september 30, 2009

Tecken


Har inte tänkt på det tidigare men min parkering är ju nr 29. Är alldeles för trött på morgonen och tom i huvudet på kvällen för att ens reflektera över det hela. Kan inte tänka mig att det är något annat än en startsignal från högre makter. Ska genast se över mitt hjulförråd. Som sagt, Tubhjul till salu: 5800.- klajmber snabelA yahoo.com

måndag, september 28, 2009

Träningsvärkat

Asfalt, hög och klar höstluft som irriterar de från gårdagens prövningar trasiga luftrören. Ändå ganska njutningsfullt på något sätt, skitenkelt och bara jag mot resten av världen med dess tillhörande gravitation. Livet är hårt som fan och enkelt. Fast att säga att mitt liv är hårt känns ganska löjligt, i alla fall om jag ska ta hänsyn till de syner som mina mer globala arbetskollegor får erfara. En hård tillvaro kan vara allt ifrån att kaffet är slut i kaffeautomaten efter lunch till de stackars satar i Indien som bor anslutning till vattenledningar i hopp om att kunna ta tillvara på kondens eller någon läcka. Ja, så det är kanske inte hela världen med en dubbelpunka eller en tredjeplats i årets viktigaste tävling. Senast jag kikade så fanns det gott om kondensvatten över till mig här hemma, kunde till och med kosta på mig att diska med rinnande varmvatten, livet är hårt, för de andra.

Jag är lite besviken på den här finanskrisen. Såg fram emot att inte ha råd med mer än en skål ris om dagen och på den efterföljande positiva effekt det skulle ha på min tävlingsvikt. Nu måste jag tyvärr tvinga mig själv att inte äta, så mycket. Det hade varit mycket enklare att inte ha något val. Den här helgen har gått extremt bra, sett från ett viktminskningsperspektiv. I torsdags var det fredagsfika med tillhörande muffins, fredagen bjöd på fredagsfika med stor Brownie med tillhörande vispad mejeriprodukt. Lördagen sedan tillägnades ett 30-årsfirande med löjligt välsmakande huvudrätt och en kakbuffé som lätt kunde fintat mig till att tro att jag dött och kommit till himlen. Som tur var gick söndagen i asketens tecken, ända fram till middagen då lokala Thaikiosken skändades med en förrädisk äppelpaj som kronan på helgens förlustelser. Lika bra att, om jag ändå ska synda, synda riktigt jävla rejält. Så det var inte utan ett visst mått av ångest jag tuggade mig igenom milen och körde finfina gummibandsstakintervaller på hemmaplan. Öijer ska ju vinna Vasaloppet, det vill jag vara med och se.

Jag är bitter

Men det känns ändå som en stor bekräftelse att värdlens NÄST bittraste cyklist kunde gå och vinna den något mindre prestigefyllda av de tre tävlingarna som avgjordes igår, söndag. Cadel Evans alltså, killen som inte kan vinna. Jag gillar Cadel, sålänge han håller käft. Inte så mycket för vad han säger utan mer hur han låter. Han skulle behöva en mörkare och mer dödsklingande stämma för att ge stöd åt sina korta kommentarer som att dödshota journalister mm. Det senare är nog inte så dumt. Gissar att rätt många skulle säga dumma saker 2,5 veckor in på en Grand Tour när de precis gått i backen/blivit avhängd/förlorat hela treveckors Grand Touren och så kommer något jävla pucko och ska fråga om varför man har gått i backen/blivit avhängd/förlorat hela treveckors Grand Touren. Igår kunde nog de fråga precis vad som helst.

Fyfan det var roligt med Höstrusket igår, tre tävlingar på en dag är fint skit. Lagom långa distanser så att i alla fall jag var stum framåt sju halv åtta. Jag manar till frekventa Tävlingsträningar på Tallheden! Två heat om 20 min + 1 varv sen är vi VM-form!

söndag, september 27, 2009

Tubhjul till salu

Jamenförhelvete. Dubbelpunka idag, skitskoj. En gång i ledning, med koll och den andra i ledning men i panik. Jaja, sånt är livet, kan jag inte cykla så ska jag fan straffas å det grövsta. Andreas vaknade till liv under XC't och hade dödat mig i sista backen så jag försökte köra på utför vilket resulterade i en snabb tömning av ett lånat bakdäck... Skit.

Tubhjul 5800.- Köp.

lördag, september 26, 2009

Spänning

Oj vad spännande det blev med årets viktigaste tävling! Undra om vinnaren måste hålla ett sånt där fint tal som alla håller efter segern av utseendetävlingar? Undra om själva brevsprättandet direktsänds på SVT med inzooming på de fyra finalisterna? Undra vilken kändis som ska dela ut priset? Många funderingar såhär dagen innan avgörandet.

Imorrn är det en del andra småtävlingar som avgörs, Höstrusket och nån tävling i Schweiz. Lite orutinerat av arrangörerna att förlägga de tävlingarna till samma dag som avgörandet av Årets viktigaste tävling. Snacka om att tappa medie-exponering. Men de kanske sänder lite sporadiskt på någon gratisradiokanal från de tävlingarna ändå. Inte så troligt är det väl?

Har jag sagt att Svarten är till salu?Bilden ljuger, den har inga SLR-hjul och inga XTR-bromsar. Kan säljas utan hjul för 22000 tror jag, med tubisar 30000.- Bromsarna är nu fintyska Marta SL. Ett kap, med tanke på att nästa års motsvarande leksak kostar 69900.-

fredag, september 25, 2009

Istället för musik

Japp, då var Bob Hund avstädade. Vet inte, men de var nog litet trötta, kan tänka mig att förra helgen är för nära på en torsdag. Det kan även vara så att när senast de spelade på Pipeline, 2003 så var de världens bästa liveband, som gjorde sin näst sista spelning någonsin och därmed hade litet att få ur kroppen innan slutet. De la ju av då. Eller blev Bergman Rock. Det visste ju även alla i publiken vilket gjorde att laddet var n å g o t mer intensivt. Men de är genier. Bara att erkänna, även jag som inte är ett fan, egentligen får vika ner mig inför ordlekarna och alla ljud. Det är inte melodier som splelas, det är ren energi som släpps lös, mer eller mindre för att skapa svängningar. För fan vad det svänger. Ingen dansmusik som inte går att dansa till här inte. Mellansnacket, ja fyfan om man blivit begåvad med sådan förmåga att böja och vrida ord. Hellre det än Cancellaras talang...

En kort reflektion, Piplinespelningen var ju till för att yngre skulle få gå och lyssna på Bob Hund. Snittåldern var nog en bit över min... En annan grej också, det var ett tag sedan jag var på konsert och beskådade en livs levande poporkester, tydligen står man nu helt stilla och tittar på konserten genom sin mobils LCD-fönster. Snacka om att TV tog över våra liv. Det var inget skämt det där som elaka föräldrar sa att man skulle få fyrkantiga ögon av dumburken. Kan man inte se det på en skärm så är det inte värt något.

Ni kommer väl ihåg att rösta på mig?
oijer.blogspot.com Till höger i bild så finns det en lista, klicka på mitt namn. Ni behöver inte läsa vad röstningen går ut på. Det kan jag förlora på.
Fina priser till den som vinner. Jag har slut på energikaka och mina cykelflaskor stinker gammal Vitargo, så jag måste vinna.

torsdag, september 24, 2009

onsdag, september 23, 2009

Tidsaxel

Jaha, lågsäsong är det nu. Eller ja det är ju CX-säsong så egentligen så lär mitt kommande resonemang bli rejält haltande. Ja, vafan det är ju vila som gäller på hösten. Varför? För att man ska hinna bli tillräckligt kass igen så att man märker någon upplevd förbättring under våren och därmed tror sig vara i bättre slag än föregående säsong? Varför måste man vila? Eller måste man det? Kanske jag som är ute och cyklar igen. Jo, visst fan sliter en säsong mentalt, men vafan. Finns ju dem som har det värre liksom. Hur gjorde man förr? Med förr menar jag för länge sedan. Gav man bara fan i några månader per år att jaga och sånt bara för att kunna jaga snabbare en annan tid på året? Ja kanske att den stackars cyklisten blir less på att cykla, men vem fan har sagt att det ska vara roligt? Det ska inte vara roligt. Roligt är förbättringens fiende nummer ett.

Men jag brukar ju vara förespråkar av roligt... Men så gör inte jag så stora framsteg heller...

Fan, motsägelsefull det är bara förnamnet.

Mosigt


Fan, snurrar mycket lokal stig nu. Det blir ju kolsvart nästan omedelbart nu. Nästan så att det känns som om någon helt plötsligt släcker ljuset ute på stigarna. Skittaskigt. Jag känner mig som nymald köttfärs, jävlar vad det sliter att bara snurra xc-stig. Kom knappt uppför trapporna på jobbet idag. Inte för att det gör som himla mycket, det är inte säsong och jag känner inte att jag har så bråttom att ta mig till jobbet på morgonen.


Nästa års Budgetraket, ser ut att duga för ett och annat långlopp också.

måndag, september 21, 2009

High Coast


Världsarv och allt vad det innebär. Vi var iväg en sväng och kikade på havet och stal lite svamp. Fånigt fina vägar där, asfalten och vägbredd i finaste Mallisstandard. När jag blir stor ska jag köpa mig en sommarstuga där.

2 kg nystulen kantarellsläkting blev resultatet av gårdagen. Ikväll blir det färsk pasta, smörstekt stöldgods, egenodlad gurka medelst tomat och alldeles för mycket riven Parmesan. Undra, just undra om jag ska göra slut på den där sista av fyra trefemmor jag köpte efter Mjölbybiken?

torsdag, september 17, 2009

AX Lightness tubfälg

Undra hur många tyska Eurosar de där kommer att kosta? <220g har jag läst någonstans = hjul en bra bit under kilot... Fyfan.

Stenar och glashus

Fan. Spelar ingen roll vart jag är någonstans så nog finns det någon som finner anledning att gnälla på att jag cyklar, just där. Idag fick jag skäll av en hundägare. Jag skulle minsann "ta det lugnt i närheten av hunden". Visst, jag gillar hundar. Denna lilla vovsing sprang glatt löst, mot mig. Jag cyklade på mellanklingan och tvåan bak, uppför en ganska brant stenhäll. Det gick med andra ord JÄTTEFORT. Okända vovvar som springer mot främmande människor ska ju givetvis accepteras. Det är ju fullt naturligt och absolut inte det minsta skrämmande, för någon. Helst inte för matte, hon känner ju sin lilla ullklädda älskling, och mattes lilla älskling skulle aaaaaldrig göra någon något. Förutom då möjligtvis någon dum cyklist, men då skulle ju alla bitmärken givetvis falla på cyklistens eget ansvar, inte på mattes lilla gullegull. Mullenutt. Hundjävel. Jag önskar att jag mött hundfan i en snabb utför så jag inte hunnit bromsat, då hade matte fått två vovsingar istället för en. En endast utrustad med avgasrör och den andra med själva bitanordningen. Men den oväntade twisten och det helt klart bästa i denna lilla rosafluffiga fredagsmysiga historia är att själva utskällningen skedde på ledad och på kartan som finns vid Boklokparkeringen av kommunen markerad MTB-bana. Detta är alltså den enda plats på jorden (Sundsvall) där jag har rätt och fotgängaren, joggaren, matten har fel. Gissa om jag tog tillfället i akt att förklara detta för den spacklade spånskallen vars hund jag hemskt gärna skulle formatera om till moderiktig platt fluffig golvprydnad. Måste jag tillägga att jag avslutade dagen på jobbet med ett alldeles för långt och humörskränkande telefonsamtal med vår Tyske agent och tillika min för året absolut största orsak till förhöjt blodtryck.
Det enda som jag ångrar i detta är att jag lät fanskapet slippa alldeles för lätt undan. Skulle givetvis ringt Polis, tidningar mm.

Nej, jag blev inte biten. Nästan så att jag önskar att jag blivit det...

Cykelpendlare 2010



Trevlig spec på 2010 Advanced SL. Jag gjorde det obligatoriska torrlyftet och det finns hopp. 2009 väger ju 8,9 kg ur kartongen, den här är inte tyngre. På med ett par pedaler och det är bara att gasa.


Japp. Det händer inte ofta, men de få gångerna väljs med största omsorg. Idag var det en fantastisk morgon att cykelpendla till jobbet. Det tar fyra minuter, om jag skickar det jag har samt har medvind. Ganska skrämmande egentligen, det jag skrev först. Det tar sju minuter med bil. Idiot.

Fick en avi igår som berättade att jag har ett paket med fintuber att hämta ut. Jag har svårt att tänka mig att det blir så mycket bättre än med Tufosarna på. De känns klockrena på allt jag testat hitills, sånär som på någon småfuktig stenhäll. Har å andra sidan bara kört två pass, men igår försökte jag köra så småjävligt jag bara tordes. Det finns en teknisk uppförsbacke på min LV5-plan, där brukar det vara jätteproblem att få fäste, inte nu. Bara att blunda och trampa. Skulle jag önska nåt mer så är det väl större luftvolym, kanske. Har inte slagit igenom så väldigt hårt ännu men en lite mer svävande känsla vore ju fint. Om katten själv får välja, liksom.


2010 års fetaste styrstam?? Giants egna styren, stammar och stolpar har alltid varit bra, nu tror jag att de är bäst.




onsdag, september 16, 2009

Finanskris

Jag hade ett ärende till en lokal cykelimportör idag. När jag skulle gå så säger Kent att det står några nya cyklar i lokalen. Jag traskar, ivrigt, iväg och kikar. Jaha, XTC Advanced SL0, med XX rakt igenom. Jaha ja. Det var nästa års budget det... Hittade även någon 6 kgs racer och en jääättelätt heldämpad XC-hoj. Helvetes. FAN. Försökte få lite kläm på den nya hydrauliska Lock Outen, den verkar smidig, nästan lite overklig. Bromsarna såg mycket trevliga ut och kassetten... Kassetten ja. Det är någon som lärt sig hur man programmerar en sån där fräs... Helvete. Det var inte bra, alls. Bodil kan konsten i att ta ner en löjligt ivrig, tioårig pojke i en 31-årig mans kropp på jorden igen med ett: "det sitter i benen och inte i cykeln", som avslut på min något för detaljerade beskrivning av det nyss upplevda. Helst då jag var mer fokuserad på att berätta än att hjälpa till med att laga mat. Jaja.

söndag, september 13, 2009

Off season

Ah, första dagen på semestern. Vaknade helt ramsné, rejäl infektion i ögat och konstig näsa/hals. Sprang iväg till spegeln för att se om jag utvecklat tryne, men nej, inte värre än tidigare. Ute är det finaste upplaga av höst 2009. Jag följde med B ut i skogen för att se om det fanns några älgjägare irritera, hittade inte en enda, bara någon orienterardam som inte hittade hem. Ska erkännas att det känns lätt idag, alltså det här med en säsong som tagit slut, jag är inte less på att tävla, däremot så är jag inte överdrivet sugen på att sätta mig i en bil och, minst, åka tre timmar söderut för att tävla någonstans. Den faktorn är väl den, som vanligt, största motståndet till att åka CX-tävlingar. Jag skulle nog behöva åka lite CX och få ordenligt med mjölksyrapisk så jag förbättrar det. Har fortfarande cykelsug i kroppen så jag ska verkligen nöta LV5 med nytuberna. Det lilla jag körde var rätt fränt, att så små däck kan ge så mycket grepp och komfort. Sen kommer det att landa lite större Dugast 47 mm inom en väldigt snar framtid, så jag har det jag gör i höst. De här "billiga" finhjulen med tub lyfte bort tre hekto från cykeln. Inte så pjåkigt.

SM igår då? Ja, klart jag är besviken. Persade fint på TC under veckan innan. Tyckte nog att det borde ha varit mer drag i benen, men har nåt skit letat sig in i systemet så är det väl som det är med det. Sen så drack jag ingen Rödbetsjuice heller, vilket kan förklara den skrala prestationen. Min mage är dock väldigt tacksam. Nya tag nästa år. Nästa år blir det mycket nytt.

lördag, september 12, 2009

Klen

Äh, jag orkar inte skriva mer än att det inte funkade idag. Hade det lite på känn här i slutet av veckan. Var så pigg förra helgen men på onsdagseftermiddagen var jag helt över. Ignorerade alla signaler, givetvis, och plöjde på. Det kändes idag. Spelade ingen roll om det lutade utför, uppför eller var platt, det fanns inget att åka med helt enkelt. Till slut blev det för mycket och jag stängde säsongen. Känns helt ok ändå. Hann ju med att köpa ett par tubhjul när jag ändå var ner till Falun. Vågade inte tävla på tubisarna dock, vilket jag ångrar, men körde dem igår runt SM-banan på Lugnet. Fint det. Synd att tub är såå 2009 bara, nästa år måste det vara tub och 29 som gäller. Bra för mig att få träna litet på att limma då innan på mindre hjul.

torsdag, september 10, 2009

Nytt fokus för helgen

Körde samma sak som igår fast mindre. Kändes bättre men lite stelt i ljumskarna. Kanske släpper vad vet jag. Tänkte för någon sekund göra bromspimpningen jag pratat om men jag fick annat att tänka på inför resan. Inget jättedramatiskt eller så, bara en ren bonus och samordningsfördelar. Enda nackdelen är att vi måste åka tidigare men med fördelen en gratislunch hoppas jag. Sen var det fullt på Vassbo vandrahem. Tur, jag har aldrig gjort något bra när jag bott där, däremot har det gått bättre de gånger jag bott på Scandic Lugnet. Så blev det.

onsdag, september 09, 2009

Fyfan

Det blev nästan som jag tänkte mig...

Ökar belastningen med jämna mellanrum från 70 upp till 320W, sen på't med i fyra minuter. Första gick bra, andra helt ok tills jag kört 3.40... Då lägger monarken ner... Eller den varvtalsoberoende funktionen kvällar för en stund och ligger kvar på några W för många, typ 30W, alldeles för länge. Jag får starta om skiten, fyra fem gånger innan den tycker att livet är toppen igen. Sen kom jag inte in i matchen förrän på den fjärde intervallen, efter ca tre minuter så lossnar det. Jaja. Nu har jag rödsprängda ögon. Skoj det här.

En timme kvar

Sen sätter jag mig på den smutsvita monarken för att undersöka hur det känns på "andra sidan". Jag ska, förutom att bli trött, försöka mig på lite högre belastning än innan Finnmarksturen. Det ska bli jättespännande. Eller inte. Första två intervallerna kommer säkert att gå bra, två minuter in på tredje ber jag en stilla bön om att något ska gå sönder på cykeln, två minuter in på fjärde spelar det ingen roll om det är på cykeln saker går sönder bara det tar slut. Sen kommer jag att förvåna mig själv, mitt i lidandet, efter tre minuter på sista att ett flyt infinner sig och jag kommer att härda ut och frågande undra vad den inre gnälliga rösten egentligen gnällde om. Så blir det. Så enkelt är det.

tisdag, september 08, 2009

Säsong

Synd att hösten är så mörk. Annars är den ju ett finfin tid att bara vara ut och fincykla efter jobbet. Det går väl att lösa hyggligt med en pannlampa men ändå inte. Sen finns ju ännu en orosfaktor; älgjägare. Dessa håller sig nog borta med mörkret så en lampa kanske inte är så dumt ändå.

Jag har nu, efter ett par års tvekan, beslutsångest och allmänna vedermödor bokat ett par tubhjul till mtb'n. Ska bli skoj att prova. Är inte helt säker på vad jag gett mig in på. Ska tydligen vara jävligare än att Stan'sa. Bra. För jag tycker att jag fått nacksving på Stan nu så jag behöver något att lägga all min överskottsenergi på. En annan sak som är bra med tub är att det finns mycket färre däck att välja på. Ett smalt utbud är endast av godo för en sådan som jag. Jag skulle behöva leva i en kommuniststat för att fungera normalt. Det ska alltså max finnas en sak att välja. Därför är jag litet stressad inför tubdäcksval. De är dyra som satan, och det finns faktiskt tre eller fyra tillverkare. Dessutom går det ju att få specialsydda däck med egenvalt mönster, vilket då innebär ännu större valmöjligheter än för vanliga hjul. Helvete vad har jag gjort?

måndag, september 07, 2009

Spännande

Gillar Garmin-GPSen. Den är smidig och bra. Lätt att hantera, och funkar till allt. Det jag inte gillar är att den ibland, eller ofta när det är något jag skulle vilja komma ihåg, tappar bort träningar. Jag som har minne som en fiskpinne har redan glömt hur jag gjorde innan Finnmarksturen. Då kan ni ju gissa hur mycket jag kommer ihåg av resten av mitt träningsår... Det jag har full koll på är vad jag gjorde dagarna innan, men inte veckan innan. Så jag chansade på att jag gjorde samma sak som jag gjorde ikväll. Bara för att få lite kontinuitet i det hela. Enligt envisa rykten så borde jag köpa en Monark med viktkorg för att på bästa sätt kunna slakta ben. Jag har ingen sådan så jag får snällt förlägga slaktandet till utomhusliga aktiviteter. Jag har heller ingen kadensmätare men jag utgår från att så länge jag snurrar benen snabbare än vad jag klarar av så borde kadensen räcka till. Lekte mig även runt ett varv på LV5-banan, bara för att konstatera att jag nog har pyspunka i bakdäcket, igen. Hatar bakdäck, hatar nog bakhjul också.

Jag sensäsongpimpar Svarten. Det får bli så, jag menar vi har ju årets viktigaste tävling, Höstrusket kvar, så. Mitt tilltag borde spara ca 200g. Minst. Pimpar jag med Durin SL och ett par magnesiumbromsar så borde minst 200 till ryka och vips, 8,7 kg. Sen ger jag fan i att äta den här veckan förutom att dricka några deciliter Rödbetsjuice så får jag diamantben på lördag, alternativt magkatarr och ryggläge. Fast oj, nu talade jag om den där lilla tävlingen i Falun igen. Gäller att hålla fokus nu.

söndag, september 06, 2009

Blåmärken och rivsår

Jasatan. Tuff dag idag. Försökte tvinga mig själv att cykla lite svårare stigar lite fortare. Det var stimulerande att inte ha kontroll. Men gjorde bara ett par vurpor värda namnet plus lite annat skit som inte är värt att skriva hem om. Kan konstatera att frihjulsmekanismen i SLR-hjulen behöver kärlek. Trampar jag till och chock-frihjular, vilket händer en eller två gånger under fyra timmar i skogen, så hänger skiten inte med utan matar kedja vilket leder till slack och blåmärken på knän efter samröre med styrstam. Nu kanske det ska vara så. Kanske. Kanske har jag otur när jag köper SLR-hjul, mina förra som gjorde debut på Trans Germany gav upp efter tre etapper. Som tur var ju Mavic där då och servade. Han trodde mig inte när jag sa att de var tre etapper gamla... Lagren var helt slut. Kan ju fan inte vara jag som misslyckas så kapitalt med lagerjusteringen?? Eller ?? Njaa, jag vet inte. Micke och Andreas har aldrig problem med sina. Kanske är det för att jag är baktung och äter bakhjul som ingen annan. Fan, American Classic naven var ju för fan driftsäkrare. Dem hade jag inga problem med, alls. I motsats till vad samlad självutnämnd Internetforumsexpertpanel säger. Undra om jag ska gnälla lite på XTR-bromsarna medan jag ändå är på hugget?? Nä, de funkar ju fint. När de inte fastnar i calipern. Eller vad var det som hände Micke när du brände fast din i Tyskland?? Har hört att räddningen finns i stan iform av ett par vita Tyska magnesiumbromsar. Kanske ska sensäsongpimpa Svarten. Många tävlingar kvar ju.

Men jag fick inga blåmärken av att cykla. Dem fick jag när jag var på blåbärsjakt och slogs med mördarkantareller,

lördag, september 05, 2009

SM-Silver

Andreas Svanebo tog silver vid Duathlon-SM idag. Inte så jävla illa.

Fullt ställ

Fan. Kämpade mig igenom fem fyror idag, i skrubben. Håller på att idiotmecka med Svarten så den var inte i kördugligt skick nu på morgonen, dessutom verkar mina favoritdäck, Maxxis Monorail från i fjol ha gjort sitt till slut. Det läcker mer än lite ifrån corden. Tänkte beställa nya från JRA i måndags men blev snål, tänkte att de håller ju än... Just det ja. Fyrorna var årets bästa. Tveklöst. Inga 6 W/kg men om jag är i skapligt skick så borde det bli ok. Fast det vet jag inte, har inte vägt mig sen förra SM. Eller om jag ens vägde mig då. Brukar ha ofantligt med problem med fyror. Sitta och nöta i 20 minuter det går fint det på bara några procen lägre belastning men just fyror. Tror mycket av mitt problem är att jag är så sugen på att ta i, så pass att jag spänner mig och håller emot. Kände samma sak med tjugorna i vinter, men det släpper ju så sakteliga. Nu har jag siktat på rejält hög kadens på intervallerna istället för att lägga på "rätt" belastning. Det funkar mycket bättre för mig.

Undrar om det börja gå troll i VM för Absalon nu? Riktigt bra att han inte vann. Faktiskt jättebra.

fredag, september 04, 2009

Hjulbonus

Äh vafan. Ja, jag vet. Nu är inte tid att köpa hjul, i alla fall om de inte är 2010. Men jag har liksom svårt att hålla mig. Jag är jäääättesugen på ett par finhjul, men jag vill ju ha dem innan helgen. Framförhållning... Men det är ju lugnt inom cykelbranschen. Undra hur det blir med de där hjulen och gaffeln som beställdes i mars? Andreas?

Har även ett behov av en CX. Det finns med andra ord än gott om tid i år att ruinera sig på cykelaffärer.

Bockstensturen? Ja, jag borde ha åkt igår kväll. Men jag har inte riktigt drivet att åka dit ner. Det är långt. För långt att lura med någon stackare att köra med. Laddar inför Falun istället.

torsdag, september 03, 2009

SF

Fan, enda anledningen till att mitt namn står kvar på Sundsvalls Finest är att jag hittat på en låtsas gren som ingen annan har provat på ännu. Kanske ska radera dem. Lite som att tävla i att viska högst. Ska försöka mig på ett Kovlandstempo snart. Tror att det blir småjävligt att klå 9.42. Jättesvårt till och med... Men vafan, skam den som ger sig. Sen om jag någon gång tar ett rekord så fryser jag listan och uppdaterar den inget mer.

onsdag, september 02, 2009

Tassa

Har inte varit ute i löpardojorna många gånger den här sommaren sen knäskrället blev ohelt. Ikväll var ett perfekt tillfälle till comeback. Knästrumpor och Lunarglide, ja det kändes matchat. Av någon skum anledning kändes det väldigt bra att springa. Det gick mycket lätt, vi sprang i en timma jag och Bodil. Blev inte avhängd en enda gång. Kan iofs bero på att B varit sjuk och det här är första passet för henne samt att jag ju har den där "odödlig på grund av nya prylar"-känslan i kroppen. Nu ska jag bara komplettera med några till stödstrumpor så att jag är klädd inför SM nästa helg.

Gjorde mitt andra studiebesök för veckan uppe på Jagularverken. Det har börjat ramla in tvåtusentior... Det står en en sån där TCR Advanced SL med DI2 där... Som tur var i storlek medium... Hade det varit M/L så har nog min ekonomi för all framtid varit raserad. 125 000.- är riktpriset om jag inte minns fel. Prisvärt?? Troligen inte, men det är inte en Porsche eller R8a heller. Bara fränt. Tyvärr fanns ingen Anthem X Advanced att beskåda, än.

Andreas skickade en annan intressant länk: Stevens 2010 Stortyskarna börjar få till det på allvar. Frågan är om det går att cykla på något annat än cyklar med XX nästa år??