söndag, maj 31, 2009

ctrl-alt-del


Nu ska jag bli orakad igen. Det här funkar inte. Skägg är snabbare.
Fan.

torsdag, maj 28, 2009

Borlänge

Efter många års bangande så har jag mentalt ställt in mig på att köra tre dagar mtb i helgen. Blir nog fränt. Känns lite löjligt nära med bara 31 mil till tävling. Har inte kört någon mtb i veckan, har faktiskt bara kört träningstävlingen. Kan nog vara bra att oträna litet. Intalar mig det iaf.

Har nog inte mycket mer att säga nu.

Kanske det att Kohl har lagt av. Skönt. Det han gjort mot sporten är oförlåtligt. Sen att han var dopad också gör inte det hela mycket bättre.

Timrå GP

Inte alls så dumma ben den här gången. Helt annat än förra veckan. Var även ute och utsatte näsan för lite motvind. Känns helt ok med tanke på att det var första gången som jag körde på Rabon. Den då. Men dra åt... Ok, bara 105, billiga hjul, men någon taiwanes måste ha kört kolfibermaskinen några övervarv runt styrrör och vevlager för det gav inte med sig många millimeter där inte. Nu ska jag jaga fram några finhjul till den där. Ett par beggade Zipp vore fint, HED Stinger ser ju också rätt snabba ut men frågan är om jag inte måste gå på ett par Shimano lågprofilkolfibertubisar för att bibehålla likformigheten?

tisdag, maj 26, 2009

Influens


Undra om jag blir lika snabb som Denis nu?
Enligt Micke är det bara att förbereda sig för en massa vind på näsan inför Sollerön. Jag är rustad, materiellt i alla fall. Får se om benen hinner ikapp, tror det hänger rätt mycket på vad som beslutas imorgon förmiddag.
Inget mer CX @ Timrå GP.

måndag, maj 25, 2009

Dagen efter dagen B


Litet använd idag. Känns som om jag åkt vasaloppet, sprungit en mara, samtidigt som Zlatan konstant sparkat mig i skrevet tre timmar i sträck. Fin sport det här. Får en att fundera på mer triviala ting.
Hatar strupen, verkligen alltså. Har sällan något riktigt emot backar, men när de vid upprepade tillfällen offentligt förnedrar en så är det inget roligt. Hade det inte varit för alla människor som stått där hade jag hoppat av och dragit cykeln upp. Det var skönt att höra att fler tänkte så.
Note to self: Tjockis + 2.1 Räser Ralf = Ledsen tjockis.

söndag, maj 24, 2009

Respekt för sporten

Första LL avklarat. Kommer ihåg från i fjol att LL inte ska underskattas. Fegade rejält från början, kanske var bra med tanke på hur det har känts de senaste veckorna. Var lite orolig att om jag ansträngde mig skulle jag bli ståendes någonstans. Hade inte tänkt avbryta dagens tävling. Hade psypunka fram, på slutet understyrde det så pass att jag missade en del kurvor grövre än vad jag brukar missa kurvor med. Missade även när två drog från den grupp jag satt i, hade kunnat gå med, tror jag. Men satt och sov å det grövsta, tänkte att någon annan skulle täppa, icke. Blev omkörd i strupen, i år igen, på grund av kramp, i år igen. Satan vad vänsterlåret krampade. Sådärskönt. Nu är jag trött, 25a och nästa tjejdäng. 20e i elit ger lite cuppoäng och mindre tävlingsstress till resten av säsongen. Nu hoppas jag att det här var lägstanivån för i år, eller den nåddes nog i onsdags, men offentlig lägstanivå.

Jag är faktiskt jättetrött.

fredag, maj 22, 2009

Jävlar

Glömde bort att avboka hotellrummet i Skövde. Måste nog åka ner ändå, menar har både betalat anmälan och boende, lika bra att betala soppan med och passa på att skämma ut mig. Nu ska jag iväg och hämta nya Craftbrallor hos Andreas, ska höra om han har nåt epo också.

Trapp

Jag gick uppför hela trappen hemma idag, utan att få syra. Gick några gånger till bara för att försäkra mig om att jag inte drömde; ingen syra. Nu ska jag slänga in en tvätt, vilket betyder en sväng till uppför trappskrället, får jag ingen syra åker jag till Skövde.

torsdag, maj 21, 2009

Ledigt

Ett besök hos Test och Träningskliniken visar på rätt hyggligt blodvärde; 154-156. Det är rätt ok för att vara jag. Tänkte att ett lågt sådant skulle kunna förklara min oförmåga att cykla de senaste veckorna. Inte det heller alltså. Spännande. Ta igår då som exempel. Jag får släppa, men är inte andfådd. Sen har jag inte pulver i ben eller skalle att göra något åt det faktum att jag släpper. Tar jag monarksessionerna som exempel så körde jag ju en del tjugor på 370W för en månad sedan. Senast fick jag avbryta på 350, vilket ju inte riktigt är i rätt riktning formmässigt. Det är nog för lite skate i mitt liv just nu. Får flytta dit det finns en skidtunnel, det är fan inget snack, skate gör en till en bättre cyklist.

I'll be back.

onsdag, maj 20, 2009

Kill Bill..inge

Jag skiter i Skövderesan.

Timrå GP var en fröjd ikväll. Känns illa att säga att det faktiskt var ett fall framåt ikväll. Kände några gånger under kvällen att det fanns ben att trampa med. Känslan försvann illa kvickt. Nu ska jag inte göra samma misstag som samlad världspress har gjort när det gäller att underblåsa en gigantisk finanskris med hjälp av negativa uttalanden. Det kändes faktiskt ganska hyggligt ibland. I bilen till tävlingen tex. Mando Diao på hög volym och ett morrande från 3.2L fossilt bränsle-eldande. Ett tag kände jag mig sugen som satan på att bli trött. Sen klev jag ur bilen. På vägen från tävlingen kändes det faktiskt också bra, förutom att skorna och jag var blöta. Egentligen är det inget ovanligt detta, att jag får dyngstryk. Jag är inte bättre. Jag lever på ett svagt startfält och andras otur för att prestera.

Så bara så ni vet. Blir ni passerad av mig på en tävling är ni ordentligt dåliga.

tisdag, maj 19, 2009

Säljsnack

Ok, here goes:
Jääättefina prylar till salu!
Köööp.
Finns även fina Marta SL till vrakpris, dvs halva nypriset...

Har otroligt svårt att förmå mig att köpa en fräser. Har kämpat i ett par-tre veckor nu. Det går inget vidare faktiskt. Idag hade jag bestämt mig för att göra slag i saken efter jobbet. Efter jobbet åkte jag hem och åt blodpudding. Jag är deppad. Jag funkar inte riktigt just nu. Det bästa som har hänt idag var att jag sålde 6st KNCA. Det gav faktiskt mer kick än att cykla. Då är det illa, riktigt illa.

Mycket talar idag för att jag inte bemödar mig med de 120 mil i bil som Billingen innebär. Har försökt att cykla kroppen till rätta men får väl gå på Mickes linje och dricka sprit tills kroppen känns bra.

måndag, maj 18, 2009

Tecken

Ok, då är det slut med skrubbandet. Kedjehelvetet gick av idag. Det är ett tecken så gott som något. I ren ilska slängde jag mig på svarten, ut i regnet och uppför södra. Det var inte bra. Jag är inte bra. Kroppen har känts lite bättre men inte bra. Fyfan. Kan vara pollen, kan vara att jag tränat fel och kan vara nåt annat skit.

Förtjockning

Odeffade svarten med tyngre sadel/stolpe. Efter provtur som jag aldrig ville avsluta så har jag nog bestämt mig för att komforten är värd de extra grammen. Faktum är att jag slog till med att installera en 27,2 mm stolpe, vilket betyder shims á 40g. Lurar på att den smalare stolpen ger lite mjuksvans-känsla, kanske. Snyggare blev de i alla fall. Bild dröjer. Hatar bilder.

söndag, maj 17, 2009

Kaos

Lyckades med konststycket att göra illa baksida ben igår. Har ingen som helst aning om hur, men det gjorde igår kväll så ont att jag hade problem att bromsa när jag körde bil. Det är väl kanske "sådär", bromsrörelsen är ju en smula lik tramprörelsen. Svårt att säga vart det gör ont, först trodde jag att det var baksidan knäet, någonstans där vadmuskeln fäster. Men sen så känns det som om hela baksida lår är misshandlat, upp till skinkan. Men största smärtan är helt klart bakom knäet +- i dec både uppåt och nedåt. Jätteskoj.
Nästa punkt på kaosagendan är att jag idag vaknade 11. Jag sover aldrig särskilt länge, på helgen kliver jag upp halv sju och på vardagar sex. Oftast. Två gånger per år brukar jag sova länge så idag var nog en av dem. Dessa brukar sammanfalla med rödvinsdoping dagen innan men detta kan jag inte heller skylla på idag. Sov bara. Kanske kroppen som säger något. Har inte känt mig så tip-topp de senaste veckorna så det kan ju ha sin förklaring.

Jag fick en inbjudan till en LCHF-konferens igår lördag. Frank Nilsson heter föreläsaren som skrivit en bok vid namd "Istället för doping". Jag är nyfiken av mig så jag har mejlat honom och frågat om vad jag ska äta och hur mycket bättre det blir. En mycket självsäker förepsråkare är han. De är helt övertygade om förtjänsten med att inte äta kolisar och att bara ladda med fett. Alltså; i deras värld råder inga som helst tvivel om denna kosts förträfflighet, både för diabetiker och elitidrottsmän. Den ska ge finfina fördelar på hormonbalans, fettförbränning osv. På frågan om vilka referenser de har i dagsläget så blir svaret en smula tunt. Oftast refereras till någon undersökning där resultatet visade på att LCHF-atleter inte blev så mycket sämre... De kunde prestera ungefär samma submaximalt men saknar toppfart. Eller så snackas det om eskimåer. Hur många av dessa har på senare år tagit OS-guld? Visst, det är ju spännande med detta "nya" sätt att äta fett. Men att de kan var så pass säkra på en sak när det inte finns något fall som direkt styrker, det är för mig en gåta. Kanske läge att visa en viss ödmjukhet innan de faktiskt kan påvisa sin tro? Jag blev uppmanad att hoppa på innan det är för sent och jag blir för alltid akterseglad. Blev även uppmanad att köpa boken några gånger. Samt att vara med på en konferens som kostar 400 minus fem kronor. Jag är allergisk, mot säljsnack.

lördag, maj 16, 2009

8.9

Mmm Svarten deffar.
Tour de Tynderö idag, ska provåka lite sadlar jag fått prova av Andreas. Tänkte att jag ska prova S i svart race-trim. Skoj. Ingen solskenscykling idag, bra. Hoppas det blåser motvind.

fredag, maj 15, 2009

Prep.

Nu har svarten gått så pass långt att den lyxiga och tysta nycykelkänslan är över. Dags att plocka ner och fetta in. Andreas tog igår ut mig på välbehövlig terapi, någonstans mellan 2 och 3 timmar lättcykling kändes som silke för låren. Imorrn fortsätter vi på det spåret med Tour de Tynderö, alla som önskar är givetvis välkomna att deltaga. Vågen visar rätt, om nu bara monarkbenen kan överföras till real-life-cykling så ska jag cykla snabbt, länge.

onsdag, maj 13, 2009

Selångersån

Ja, ni vet vart ni ska leta om ni vill ha en cyclocross.

Vilken jävla tur att jag inte köpte en racer idag, då hade jag fått skämmas än mer. Vad som hänt med min kropp vet jag inte. För en månad sedan kändes allt ganska ok och som om jag var på rätt väg. Måste ha svängt fel eller gjort en U-sväng över heldraget, för nu går det inte fort att cykla för mig. Jag är otroligt dålig nu faktiskt. Härmed torde det vara bevisat genom iteration att monarken visar fel.

tisdag, maj 12, 2009

Stelben

Nog blödigt skitsnack nu. Fan, spenderade kvällen i skrubben. Det här är inte bra, W ska ju öka med närheten till säsong, inte tvärtom. Jag skyller allt på att jag har en liten låsning eller nåt skit i vänster höft. Den gör att jag inte trampar lika bra med vänstern. Jävla satans skit. Störigt men säkert något som går att lösa. Det blev ett avvaktande pass med 3x15 min @ 360W. Tyvärr blev det en del stopp mitt i intervallerna pga den där jävla skithöften.

Imorrn är det träningstävling. Förra veckan var jag så jävla dålig att jag funderade på att sänka cykeln i Selångersån. Det finns risk att jag inte är bättre imorgon heller. Så ni vet nu vart ni ska leta om ni vill ha en smalhjuling på torsdag.

Tårögd

Jag skrek så högt att grannarna vaknade den gången Bäckstedt vann sin Tdf-etapp. Det vill inte säga lite då jag då befann mig i Loning.

Idag var det mer ett stilla konstaterande tillsammans med en otrolig rysning när jag såg Lövkvist som ledare i Girot. Före, DiLuca. Killer. Oil for drugs och allt vad han nu är. Det syns på Lövkvist att han är bra, på riktigt. Inte plastbra, utan riktigt bra. Som en låt eller skiva som växer och naglar sig fast i ens sinne i motsats till en glättig, hitmakad och som vid första lyssningen känns bra.

Vackert.

Inte en svordom.

Av respekt för sporten.

måndag, maj 11, 2009

Dumstum

Har roat mig med att gymma idag. Solen skiner och det är grönt ute, självklart ska jag vara inne då! Kände mig otroligt osugen på att träna alls idag men fick fram piskan och hånade mig själv tillräckligt för att bygga upp så pass med vilja att jag kom iväg. Jag skulle kunna skriva några rader med elakheter om mina medtränande. Men jag skippar det idag. Är för avdomnad i skallen för att kunna skicka elakheter mot försvarslösa individer här på Internet. Det är något speciellt med att iakta tränande på gym, de sitter där lite lätt bortkopplade från nuet på den noggrant utvalda maskinen. Sen så genomförs rörelsen i maskinen lite lagom omotiverat på en belastning och med ett antal reps som på sin höjd förbränner tre eller fyra kcal mer än normalt. Efter passet blandas givetvis en stor, grande, proteinskak i manlig rosa färg. Tro fan det att Saltin måste skriva något i Aftonbladet om eländet. Hade jag varit en man av dignitet och erkänd i de rätta kretsarna hade jag spytt galla mycket mer frekvent över allt och alla. Förstå vad roligt!!!

söndag, maj 10, 2009

RED


Nää inte SRAM. Nu verkar det som kapitlet med en röd anthem tar slut snart, för min del. En ny ägare med något mer lämplig kroppslängd ska få den äran att föra stafettpinnen vidare. Så nu sitter jag med en komplett XTR-grupp över också. Undra just vad jag ska göra med den? Nåt skoj ska jag väl kunna hitta på... Vill någon köpa nåt så är det bara att hojta.

Det har annars varit en ganska så avslappnad helg. Har sluppit att träna med andra, vilket är skönt. Då slipper jag slita för att inte bli avhängd. Har ännu inte riktigt lyckats med att bli avhängd av mig själv, men det kommer väl det med. Stapplade lite nu på kvällen, ja sprang alltså, stapla är den enda korrekta beskrivningen av mitt löpsteg efter flera timmar cykeldistans plus Rysk. Men fan, förutom en mage som inte fungerade så gick det väl halvskapligt.
Under det längre av de två passen idag så kom jag ikapp ett par äldre damer. Vis av tidigare misstag så ropar jag ett artigt "ursäkta" i god tid innan "impact" varpå kärringarna hoppar 2.34 jämfota och landar någonstans utanför länsgränsen. "VAD RÄDD JAG BLEV!!" Jag förstår inte vad som är så fruktansvärt med ett "ursäkta"? Alternativet hade varit att jag ljudlöst smitit förbi dem i 30 km/h. Då hade de blivit rädda, på riktigt. Förmodligen hade jag då hamnat på förstasidan i ST som "Cyklist dödar två" med fortsättning hos Aftonbladet men kanske någon flådig löpsedel som "Karamellkungen dödar"... Svårt läge alltså, ber jag om ursäkt blir folk elaka, gör jag de inte blir elaka för att jag skräms och borde be om ursäkt. Nää fan ska flytta till Loning igen, där kan jag cykla i måååånga lååååånga timmar utan att behöva be om ursäkt.

lördag, maj 09, 2009

Ladda?

När jag vaknade imorse så fanns det inget krut alls i skallen. Av ren protest mot mig själv så mekade jag lite och drog ut för att bli kompis med Svarten på stig. Första 40 minuterna så funderade jag på hur det är möjligt att bli så pass mycket sämre på en halv vecka. Fick knappt runt pedalerna. Ut i skogen kring BMX-bananLV5, förväntade mig inte att tycka om det, mycket riktigt. Tjuvsläpp, ont i ben, sadel i skinka och allt annat som gör att jag förstår varför folk läger sexti papp på en smalhjuling. Tittade på klockan som sa att jag varit ute i snart en timma. Jamen för helvete tänker jag för mig själv, jag smulade ju i mig "en av varje" från karamellkungen igår så jag MÅSTE vara ute annars så har mitt lidande för att bli fin inför Billingen varit i onödan. Gnetar lite till. Det finns en rätt rolig passage som går ifrån LV5 nedanför en massa BoKlok-hus och ner på Södermalm. Någonstans efter 75% av genomförd stig så infinner sig ett visst flyt i min åkning och solen går upp i mitt inre, helvete, det där var ju roligt! Dammar på vidare den parallella stigen som går tillbaka mot LV5 och sen hela vägen förbi Slalombacken, på de jävligaste stigarna jag hittade, ända till Kubenplan och bortom. Där borta precis ovanför Kubal finns en semiteknisk numera uppförslöpa, där dammade jag några femminutare på en bit över 90 och nu är jag människa igen! Livet är förunderligt.

fredag, maj 08, 2009

Mental Soppatorsk

Så var det dags för en rejäl svacka. Helvetes jävlar alltså. Var nästan så att jag la av igår men ett besök på biografen med Sundsvalls temporaket rätade upp den nästan kantrade skutan. Bestämde mig för att dubbelvila, det har jag inte gjort på ett tag har jag för mig. Kan ju vara fint att vila någon gång också. En favorit i repris blev det ikväll; fredagsfika. Det var fan inte heller igår, men mycket lägligt då jag varken tränade eller var på rull i Sverige just idag.

Nu ska man inte dricka sportdryck efter träning heller. Äta kolisar efter träning har jag blivit itutad sedan barnsben att göra. Sabbar alltså träningseffekten. Vad kommer härnäst då? Snart säger väl någon att mättat fett är bra som satan också...

En sak som slog mig nu när jag gick igenom staden och passerade bokhandelns fönster; det är ganska många som tjänar pengar på att vi ska läsa en massa om kost och sånt... Det gäller att de breakar newsen lagom snabbt så att det lönar sig att skriva många olika böcker om varje enskilds sak.

onsdag, maj 06, 2009

Tävlingsträning

Oooo den behövde jag, genomköraren alltså. Blev inte riktigt kompis med benen vs cykeln men det blev bättre och bättre ju fler varv vi körde. Det var skoj som fan, småatacker och lite stoj. Hade rejäl craving när jag kom hem, den stackars skål fylld med godis som stod i vardagsrummet skändade jag rejält. Nu känns det mest som om jag vill äta ännu mer men fan, allt är slut.

Hade hemskt gärna fått lite bättre svar ifrån benen än vad som gavs idag. Känns lite trist men det är väl som det ska vara, snart säsong alltså läge att bli sliten.

tisdag, maj 05, 2009

Träningstävling

Jo det är sant, imorgon är det race här i Sundsvallstrakten, närmare bestämt i Timrå Industriområde, kl 1830 om jag inte missminner mig. Jag våndas för fullt för om jag ska orka byta däck på cxen eller om jag bara ska pumpa hårt. Som vädret verkar så behåller jag nog stänkskärmarna på. Kanske att jag pumpar Svarten och kör med den också, vet inte hur jag ska göra. Åker nog och köper mig en TCR Advanced SL-nolla så jag slipper skita ner mig på vintersmutsiga crossdäck.

måndag, maj 04, 2009

Lance was here

Ganska spännande fakta som kom fram under förra helgens distansande, det att Lance startat på Sundsvalls torg och dunkat tempo ut mot 86an, dvs mot mina hemtrakter. Har inte bestämt mig för om detta är större än det faktum att Kent's Hagnesta Hill är fotad ovanför Loning...

Jag är grymt besviken på denna måndag. Har inte alls lidit så mycket som jag trott, faktiskt har det varit en ganska så positiv dag. Det är illa, det är ju för fan måndag!? Måndagen efter en mängd timmar!? Äh. Läste av klockan idag, tusingarna gick snabbare, snittade 3.33, 3.28, 3.24, 3.21. Det är fan helt ok då senast jag sprang löpintervaller var i... oktober. Signade upp mig på en sträcka @ Indalsledenloppet. Ska nog springa Sunnås - Indal, vilket alltså betyder att jag springer förbi "hemma", springa på Lance's och Kent's väg och går i mål vid Stige skola. Där gick jag 1-6. Det kommer att bli en nostalgisk overload som heter duga!

Skrev till Northstream idag att jag skulle sätta mig i skrubben och leta reda på botten då jag kände mig för pigg. Skäms att säga att jag faktiskt tänker ge fan i att leta reda på den där bottnen idag.

söndag, maj 03, 2009

BHP

Faan. Nu har jag avslutat en träningshelg. 2h benslakt torsdags, 4h40min fredags, 4 tusingar på bana lör fm; snitt ca 3.35 min/km, 2h cykel em. 4h30min sön fm, 40 min med ett gäng 30s em. Helt ok. Nu ska jag lida mig igenom måndag och tisdag det är då verkligheten kommer att göra sig påmind och jag kommer att förgås framför datorn på jobbet. Av allt jag utsatt kroppen för den här helgen är det helt klart de kommande dagarna jag fruktar mest.

fredag, maj 01, 2009

Nya mål

Fredagsmorgonklunga. Någon hade idén om att åka över Liden och Ljustorp, denna galna teori anammades av gruppen och färden påbörjades. Vi var 6 st när vi startade, sen var de 4 efter Kovland, jag och Micke var två. Efter det blev de 3 innan Kävsta, innan Liden blev det splittring och Micke var två tillsammans med Andreas, vi andra var utspridda över hela åttisexan. Upp mot Slättmon blev de 3 igen och jag och Micke körde bussen som två. Det lustiga var att vid Isladan i Timrå så blev Mickes och min klunga 3 igen då en av de tidigare 3 beslutat att låta dem vara 2 där framme. Så det kan gå.

Om och när jag köpt en racer ska åtminstone halva klungan vara avhängd efter Ikeabacken, helst hela.
Bara så ni vet.
Undra vad Mike pysslar med i trakterna kring Ljustorp?