torsdag, april 30, 2009

Nära

Jävlar i min lilla låda... Försökte mig på en total benslakt idag. Tror jag kom ganska så nära målet, det känns så nu i alla fall, liggandes på sängen. Satan.

Satan vad otroligt löjligt idiotrapp Svarten känns. Den där rappheten och styvheten som är så förträfflig på asfalt kommer jag nog säkert att ha en annan insällning till efter 57,5 km in i Billingen... Men det är skoj att skicka asfaltsintervaller nu. Jag är faktiskt förvånad över att den svara så in i helvete. Är inte riktigt kompis med hur jag ska ha styrstam i frågan om längd och höjd osv, det känns inte lika fantastiskt på stig ännu. Det tror jag nog jag kommer kunna råda bot på.

Sponsor

Jo, det hade varit fint med lite gratisprylar. Har ni några, gärna i dyrplast, så kan ni skicka dem omedelbums till mig.




Annars skulle jag gärna vilja sälja:



Storlek small. Bästa skambud i närheten av 11000.- får en av cykelvärldens bästa hardtailramar. Vägde 1140g på min våg. Helt ok, jämför gärna med andra tillverkare. Kan låta meddela att den är något vridstyv, även för blekfet norrlänning.

Skulle även vilja bli av med min anthem. Ligger ute för 27000.- ge mig ett bud i samma socken så ska vi nog se till att byta ägare.



klajmber@yahoo.com

Tel: 0703131160

Kom igen nu! Det är landsvägstävling på onsdag och jag har sålt min racer!

tisdag, april 28, 2009

Orutin

Idag skulle jag ha vilat istället för att gett mig på skrubben. Det blev världens kortaste tjuga. Hade inget att köra med, varken i huvudet eller i benen. Tomt. Ställde om till att lyssna på I-pod och bara trampa ur. Det funkade i alla fall. Imorgon blir det tvärvila, på torsdag ska jag slakta ben igen och sen är det långhelg. Ledighet alltså. Har inte bestämt min för om jag ska göra en lång formtoppning till Billingen eller en kort, mycket talar för en kort då jag inte orkar/har tid för en massa gigantiska distanspass, samt att jag känner ett större behov av att slakta ben och inte nöta uthållighet. Kort blev ok till SM så det får bli så, då var det bestämt.

måndag, april 27, 2009

Att döda en muskel

Eller två. Kan tänkas att jag är fel ute, men att bli trött i en muskel är bra. Att bli trött i flera ännu bättre, kan tänkas att vara trött i just flera hämmar förmågan att bli trött i en specifik. Det här med styrketräning ska ju vara bra, helst om jag kör jääättemånga reps. Fint alltså, cykla är ju bra det också, om man är ute efter att bli bra på skejt, även klassiskt tydligen... Men, men, efter en helg fylld av massor av rundtrampande och rätt trötta ben så tänkte jag att jag lär döda mina skinkor då de faktiskt inte riktigt kändes lika döda som resten av mina ben. Såå då är ju styrketräning fint, med vikter alltså. Då kan jag ju koncentrera all min elakhet till bara mina skinkor och liksom låta resten av benen nästan få vila. Nu har jag gjort det och till min stora belåtenhet är nu även skinkorna precis lika döda som resten av mina ben! Men vänta nu, vaderna, DE krampar inte...

söndag, april 26, 2009

Allvarligt?

Satt och stirrade på XC-WC, samtidigt var det Liege på TV i rummet bredvid. Trots att producenten överträffade sig själv i att vara värdelös så föredrog jag Live-streamingen från Offenburg. XC är bra bra. Absalon är bra bäst. Darvell körde upp sig ca 120 placeringar, hoppas det ger några UCI-poäng så han slipper starta sist, sen hoppas jag att han får starta på en hel ram nästa gång också. Banan såg inte ut att vara så skonsam mot ramar som inte är det.

Jag och Micke var ut och finåkte några timmar i hopp om att hitta stigar utan snö. Vi hittade väl några men det var kanske 100 m snöfritt, så vi drog på OK och köpte kaffe med blåbärsmuffins istället. Vi införde idag en ny distansträningsstandard, Bladelius + Helicon, vilka nu seglar upp väldigt högt på min All time high-lista.

Idag har varit en sån där dag då jag inte kan gnälla på så mycket, kikat på lägenhet, tränat, ätit gott osv. Sånt som jag hatar när det står i träningsbloggar. Trodde motvinden skulle störa mig men det var nog mest medvinden som kändes för glättig. Det enda chockerande som hänt idag var att jag hällde mitt kaffe i datorn under Livestreamingen...

I nästa inlägg ska det finnas mer gnäll, jag lovar.

lördag, april 25, 2009

Viktväktarna

9,26 väger Svarten med SLR och XTR-pedaler.
9,09 med Notubes hjul.

Alltså har grodätarna fått till sina hjul riktigt hyfsat. Så pass liten skillnad och då är det ändå slang i SLR-hjulen... Frågan är om knappa två hekto mindre är snabbare än de "något" styvare SLR? Det är fan frågan det. Fan det är ju XTR-skivor vs Hope också... Fan nåt är galet.

Kedjelöst



Äh, jag är ett klantarsle ibland. Lyckades kapa kedjan en länk för kort. Det var otroligt orutinerat gjort. Den här helgen spelar det väl mindre roll men om en månad, eller om jag orkar släpa ner mig till Kolmården så är det fint att kunna bryta litet på "fel" växel. Någon som vet förresten om det är ok att ta bort en av de två distanser som är på drivsidan vid vevlagret? Det vore ju isf smutt att snygga till kedjelinjen en smula med ett sådant tilltag. Vågade inte chansa nu när jag VILLE UT och få några premiärtimmar på svarten. Fan vad annorlunda det känns mot röden! Liiiite stummare liksom, givetvis kommer min uppskattning av stumheten att förbytas mot något annat när jag ska in på rotig stig, men som den svarar på tilltal! Gillar inte Next SL-styret, 560 mm är i smalaste laget för en som precis kört med ett något kapat 685 mm-riser... Det gick ju att ändra på med orginalhandtagen, bredda alltså. Men jag vill ju att svarten ska vara rårejsing så det ska på ett par barends och då blir det trångt med 560...


Faktum är att jag är ordentligt använd ikväll, varmt som satan är det. Benen fick så de teg igår kväll och dagens distans gjorde dem inte rappare. Fan vad folk som cyklar i den här stan! Helt galet. Kanske att jag borde skaffa mig en räser jag med, det verkar ju så skoj. Jag som skickade min till Ludvika igår...
Högt upp på önskelistan just nu:

Våga vägra Cervelo liksom.

Sommar???


Vafan är det här? Sol och medvind. Ska det vara något? Cyklister i klunga!? I Sundsvall, och vänta nu, TVÅ klungor, för olika snitthastigheter, PLUS några långdistansare som ska cykla 20 mil OCH ett mtb-gäng som startar inne i stan... VAfan!? Nu lägger jag av! Hatar när det jag pysslar med blir folkligt. Lite som nu när jag köpt Thåström på macken i Gävlebro. Då är det illa ställt, när jag hittar MIN musik på mackar... FYYYFAN.

torsdag, april 23, 2009

Det här blir bra

Den var ju fin, jag gillar blått. Storleken kanske är lite klen för mina 184 cm.

Men blingfaktorn är det inget fel på, dyrplast i vevarna. Lite glansigare än Noir.


Storleksproblemet är till för att lösas, i det här fallet hittade jag lösningen i en kartong.

Ett litet tag senare så är transformationen näst intill fullständig. Hade det inte varit för att jag inte fick SRAMs snabblänk att fungera med shimanokedjan så hade jag klämt lite asfalt på den ikväll.
Tillåt mig presentera

SVARTEN




onsdag, april 22, 2009

Prutning deluxe


Jag köpte ju en testcykel i vintras, av Mattias Lundqvist på Aktivitus. De som följt min blogg vet vad jag tycker om prutning, eller i alla fall skambud. Så jag ville inte skämma ut mig utan frågade istället om jag kunde få några träningstips om hur jag på bästa sätt skulle använda mig av den nyinköpta leksaken. Lite mervärde liksom, som ett Volvokort när man köper en ny Våffla, rabatter i butiken, erbjudanden osv. Kan även rekomenderas när ni mot förmodan ska handla av mig, jag skickar gärna med prylar istället för sänker priset, liksom. Åter till mitt inköp. Jorå visst, jag fick några tips, sen några till, ytterligare några och nu har jag nog kört hela vintern baserat på dessa. Jo, jag vill ju gärna få det att låta som om själv är bäste dräng, men i vinter har jag inte gjort så mycket på eget bevåg... I stort är det ju inte så svårt, bli trött. Men att få med så mycket som möjligt innan jag blir trött är en annan femma. Göra så rätt som möjligt. Tycker nog att det funkat löjligt bra, allt är ju relativt, men att öka från 320-375W vid FT på en vinter måste ju tyda på att teorierna är hyfsat korrekta, och fan, jag visste ju vad min gode kamrat Nordström fick för respons på Herrn Lundqvists träningsrecept så jag har känt mig ganska så lugn och inte behövt stressa. Det är nog A och O ändå, inte stressa. Det tar liksom tid. Bara att vara kass och sakta men säkert bli okassare... Ska bli skoj att ge på kroppen det här sista nu innan tävlingssäsongen börjar på riktigt. Den perioden börjar imorrn. Jag är fullständigt lugn.

tisdag, april 21, 2009

Tvärnit

Satan alltså. Helgen satte sina spår. Igår kändes huvudet inget bra, idag känns det inte bra men bättre. Kroppen vet jag inte hur den känns riktigt, benen verkar ha överlevt men lats och rygg har fått sig en omgång. Kan tyckas att mina 100 mil skidor i vinter borde ha gett något sånär stark rygg, men icke. Imorrn tror jag nog att jag ska sparka igång kroppen igen. Det var bra att komma ut bland andra cyklister och se vad som måste göras. Men satan vad skoj det var i lördags. Hatar ju när cyklister skriver om att allt är så jävla underbart och en dans på rosor, men det var fan skoj i lördags. Trots att mitt styre lossnade, trots att jag var livrädd för de branta utförslöporna och trots att de människor, som ändå släpat sig ut i skogen, är på tok för tysta. Det är nåt som stör mig, alla som står och langar, eller bara sitter i skogen och tittar på tävling. De hejar svenskt, alltså tyst. Säger inte ett pip när någon passerar. VARFÖR!? Dövstumma? Blinda? Kostar det för mycket energi att ropa "Heja" till någon stackare som kör livet ur sig? Det är ju faktiskt lite trevligt när någon skriker litet. Har ingen i Sverige sett hur de gör i Belgien??

W


Hade jag varit tjej så vore jag hygglig. Nu är jag alltså i landet Cat 2, vilket verkar kunna översättas med topp 20 i Sverige. Inte så dumt, såg att på Cyclesport så har jag för första gången i mitt liv klämt in mig på topp-20 listan. Mycket roligt. Nu ska jag försöka att stanna där på något sätt. Det blir nog lättare sagt än gjort. Fast jag tänker inte stanna på den här listan. Målet måste vara 76kg och fem W till, det blir en rund och fin siffra.

måndag, april 20, 2009

Gubbracing


Ja vad ska jag säga mer om helgen? Lite bitter över Borensbergs arrangemang, kanske mer bitter för att jag inte riktigt hade pannben att döda mig själv över mållinjen. Eller kanske så är jag bitter över att jag borde vara bitter för att jag brutit men i själva verket är jävligt nöjd med att ha gjort det och därmed kommit hem till Sundsvall innan tolvslaget. Min kamrat Samuel var inte hemma i Lycksele förrän halv tre, någon måste alltid vara hårdast. Vi hade bra flyt med trafiken och snittade nystadgad motorvägsfart hela vägen till Sundsvall. Mycket bra

När jag på det obligatoriska-inför-start-muggbesöket innan Mjölbybiken drabbades av en kraftig panikångest orsakad av min totala avsaknad av stigcyklingskunskaper så trodde jag då aldrig att jag skulle cykla omkring och le på varv tre. Men fyförfan vad rolig den banan var! Satan vad skoj det är med XC!!! Helt sjukt, när arrangemanget stämmer och banan är bra så är det jäääääävligt roligt!!! Intensivt och alldeles underbart. Kanske att det skulle vara ännu roligare om det var kortare. Inte för att det skulle gynna mig, jag plockade någon stackare på sista varvet och hade nog kunnat hålla mitt trivseltempo i något varv till. Men det är ju intensiteten som är det fräna, Långlopp får stå för det andra, tycker jag. XC är Formel 1 och LL är Endurance

Priset på röden har efter helgen gått upp med minst 5000.-
Ni kan få köpa min Duringaffel för 4000.- då jag nu vill ha en SL! Köööööp!

Tävlat

Premiär på stig = premiärtävling. Vet inte vad jag ska säga förutom att tävlingen i Mjölby var skitskoj. Borensberg måste nog hitta ett sätt att förmedla till oss aktiva rätt antal varv mm. Den banan var mer klassisk gris-xc, på gott och ont. Sen tror jag att sporten skulle må bra av färre varv. Tror nog att vi hinner bli trötta på fem varv istället för sju och samtidigt kanske fler skulle våga åka elit. En annan grej som vore fränt är att vi kanske skulle få köpa en nummerlplåt i början av säsongen, alltså en som ser ut för något, sen har vi den under hela året istället för dessa fjantpapper vi nu får. Den kostnaden kan ju ingå i licensen eller nåt.

Benen var ok, kroppen likaså. Men satan vad kass jag var i skogen. Traumatiskt dålig faktisk. Ingen riktig fart hade jag heller men den kanske kommer.

Innan jag åkte ner så klämde jag två tjugor på 375W samt att jag vägde in på 77,8 kg. Så nåt mer ska jag plockar ur kroppstackaren innan säsongen är över.

torsdag, april 16, 2009

Mord

Om Stan varit här nu hade jag slagit ihjäl honom på fläcken.

onsdag, april 15, 2009

Justering

Ska bli spännande att få åka lite stig till helgen, det var inte igår. Det känns ganska tryggt att ha gamle röden att luta sig mot när det kniper, inbillar mig att FS kan vara finfint för en stigovan låtsascyklist som jag. Hade som plan att beställa en Racebak, de verkar dock lysa med sin frånvaro på CC. Riser blir det iaf. Orkar inte göra något åt cykelns utrustning i dagsläget, funderar på att slänga på en Lock Out, kan ju vara mysigt. Fast å andra sidan så funkar Maguran rätt bra utan. Imorgon ska jag Stan'sa däck. Det blir roligt. Kan tänkas att jag hinner lägga av innan lördagen...

tisdag, april 14, 2009

Mitwoche

Satan alltså. Det är onsdag imorgon och jag har inte börjat preppa röden. Siktar nog på att göra det under torsdagen, i fall någon nu undrar. Hade tänkt åka på nåt nytt i helgen men då det inte hanns med på torsdagen så känns det som om det är bättre att åka rött. Helst efter hur den kändes igår, som att komma hem. Fan alltså. När fan ska giant släppa en M/L mårtenbajk?

Annars så hoppas jag att Jagga får hem en sån här lite snabbt:
http://www.bikerumor.com/2009/04/08/sneak-peak-giant-xtc-29er-mountain-bike/
Jag har ju varit sugen på att prova 29" ett tag så det där verkar lovande!

måndag, april 13, 2009

Tjuvtränat



En helg med många (ok, några) mil avslutades med några kilomter upp och nerför ett av stadsbergen. Det fina vädret har lyst med viss frånvaro men idag så var det i alla fall anständigt. Det kändes slaktigt att åka uppför. Har inte orkat montera på Lock Outen sen gaffeln var på studiebesök hos Magura. Jag tycker fortfarande att det är skitkul att de i följebrevet skrev att de inte bytte gaffelben. Ändå skickades ben med texten MD80R ner och nu sitter MD100R på... Tyskar...
Träningssällskap fick jag idag också.

lördag, april 11, 2009

Besviken

Fan alltså, efter att alla Sveriges nyhetssändningar propagerat för en högsommardag idag, så har jag nästan rätt till att vara lite besviken över vad som faktiskt erbjöds. En annan orsak till besvikelse var att min dator inte ville vara med längre då herreliten drog ut på sista varvet under första WC-XCO i Sydafrika. Ytterligare mera besvikelse bjöd ledtiden på hos "Cherry-Woken"...

Orsaker att glädjas åt, idag:

  1. Vem fan behöver sol? Ju mindre sol, desto mindre pollen. Vem fan gillar pollen??
  2. Smaken från det som levererades från tidigare nämnda långsamma restaurang. Satan...
  3. Mina ben.

fredag, april 10, 2009

Kameramobil?

Äh, jag försökte ta bild idag igen. Eller rättare sagt jag gjorde det möjligt att ta bilder gemom att ta med mig mobilen med tillhörande kamera. Men, efter att en tredjedel av vår Påskklunga synat asfalten i stigningarna mot Huljen så glömdes den bort. Sen försvann asfaltssynaren i de följande backarna. Ja, jag vet vi ska vänta in, vilket vi gjorde, men uttalat så sa denne att han ville hänga med så länge han orkade, en mycket sund inställning. Jag menar vara ute och komfortåka ger ändå inget, inte ens för motionärer. Lika bra att flytta ribban sakta men säkert. Nästa gång är han med en backe till, sen en till osv. Till slut är det jag som är avhängd. Som vanligt.

Undra om det blir luftning av racer imorrn?

onsdag, april 08, 2009

Träningshelg

Nu är en långhelg nära förestående. Upplägget för min helg är inte helt självklart. Fint skit ju att ha en massa dagar att döda sig själv på, samtidigt så är det fint skit att vila upp sig extra mycket och därmed skaffa sig lite överskott. Tror att jag kommer att sikta på en 50/50-helg. Då får jag det bästa av bägge världar, liksom.

Nästa helg drar XC-cupen igång. Jag funderar starkt på att vara där. Lika bra att skämma ut sig på en gång liksom och få det överstökat.

tisdag, april 07, 2009

Pjåsk

Jag hatar elektronik. Höger lampa fram på bilen har lagt av, säger intstrumentpanelen. Fan tänkte jag klev ur skrothögen och mycket riktigt; svart som natten. Detta upptäcktes på väg till skidspåret, svor för mig själv i en timme, dels över lampan, skiiiitkul såhär i restskattetider att punga ut med en ny xenonlampa med drivning, dels över spåren som var gräsligt mjuka. Hade det var samma före i en slalombacke hade livet varit fulländat, uppför hotellbacken inte lika så. Fick liksom inte tillräckligt med svar i benen då jag är för kass för att bli trött när det är svåråkt så jag smög in i skrubben när jag väl kommit hem. Till råga på allt så började lamphelvetet att lysa på vägen hem. Kanske går det att övertala elektronik med diverse högljudda hot inifrån
kupén? Vem har sagt att inte våld lönar sig på döda ting? Nu har jag bevisat att psykologisk misshandel i alla fall fungerar.

måndag, april 06, 2009

MIA

Bodil frågade vad jag körde ikväll. Jag svarar en tjuga, en fyra, sen kommer jag inte ihåg. Det var en bra kväll i skrubben. Väntar med spänning på när Garminen ska ladda upp mitt pass automatiskt så jag får se vad jag gjort. Automatiskt och autmatiskt, ofta måste jag starta om datorn för att det ska gå med automatik...

söndag, april 05, 2009

Sten Revolver

Han gör det igen. Inte illa. Tyckte att han såg krokig ut i början av sändningen men de andra kroknade mer. Men jag är besviken. Vädret, vilket skämt. Fan såg ju ut att vara högsommar. Jag som två dagar i rad varit ute i nollan med regn. Allt för att komma i stämning. Till ingen nytta alls. Illa.

I morse så var min hjärna inställd på de fina bilderna av torr asfalt som spelades in under eftermiddagen igår. Så jag rustade röden för en fintur med sommardäck och skallen tänkte att det här blir trevligt. Sen när jag råkade titta på termometern så visade den noll, och när jag sen tittade ut genom fönstret så visades andra delen av "Regn"...

lördag, april 04, 2009

P2

Nää jag snackar inte om mina gamla Scott Twintips. Mötte upp med ett gäng cyklister på timmervägen denna något cykelovänliga morgon. Innan hade jag skjutsat Bodil för hon har friluftsdag med jobbet. Undra föresten när det kommer att ske med Sund Birsta? Att vi gör något gemensamt, ICKE jobbrelaterat. Näää mer arbete är INTE en belöning för väl genomfört arbete. Ok, nu är det toklugnt in the office men jag misstänker att det går över, eller så får jag cykla på heltid snart. Det löser sig. Nå, åter till mötande av cyklister kl 0900 en nollgradig och regnig lördagsmorgon. Till min glädje men knappast förvåning så var Sundsvallscyklisternas hårdaste man med, Robban. Då kan man vara helt säker på att tempot blir jämnt och hårt. Det är bra. En regnig nollgradig lördagsmorgon är inte jag ute efter att titta på naturen, jag vill lida. Hade jag inte önskat att lida så hade jag stannat hemma, druckit kaffe och lyssnat på bra musik. Imponerade stort på mig själv då jag drack för första gången under passet efter en och fyrtiosju. Troligen personligt rekord. Försökte så gott det går att få fart på benen, slappna av och liksom bli effektiv. Det gick väl sådär kanske men vissa stunder så satt det där; rundtrampet. Andra kändes det mest som jag gjorde mitt bästa för att hålla emot trampet. Men det var fint. Tänkte fota, jag fattar inte hur cyklister hinner fota under passen. Det kan bero på att de inte har Robban i klubben...

torsdag, april 02, 2009

Misery Loves Co

FAAN. Hur i helvete kan jag få kvarskatt då hela jävla finansmarknaden har gått i botten? Och hur fan är det möjligt när det känns som om det enda man gör varje månad är att betala skatt och räkningar? Ska fan lägga om CSN-skulden så jag iaf får göra avdrag för räntekostnaden. Kyrkjävlen ska jag gå ur också, nu. Det har jag tänkt göra jävligt länge men nu är jag less på skiten på riktigt. Helvetes jävlar.

Styrelsemöte med klubben i kväll. Det var nog mitt sista framträdande på den arenan. Fan kom hem en kvart för sent till skrubben. Skrubben föresten har inte varit lika inbjudande som tidigare i vintern, varenda jävla sekund är ett utdraget satans jävla lidande. Nu nalkas tävlingssäsongen och som en klocka så ska jag nog hinna bli riktigt jävla dyngsliten innan det är dags att prestera!

onsdag, april 01, 2009

Fet

Fansjävlahelvetes satansjävla skitkropp.
I mitt nästa liv ska jag återfödas som 160 cm människa max 50kg samt bibehållen effekt i pedalerna. Satan. Lurar på att ge fan helt i att äta tills jag når någon slags matchvikt. Människor i min absoluta närhet är nu varnade från och med nu och en månad framåt