fredag, oktober 31, 2008

Dubbat


Fan alltså! Jag dubbade både bilen och fossingarna idag. Nu jävlar är jag rustad för snöstorm. Lite skum löpkänsla i buggarna, man låter lite lustigt också måste jag säga. Men de verkar funka. Tyvärr så var jag så fokuserad på att springa dubbat att jag lyckades missa en trottoarkant och bjöd mig själv på lite ofrivillig vadstretch.
Det finns en samling med en massa Kentskivor att köpa nu. Revolver heter den. Jag vill ha. Samtidigt bär det emot att köpa den då jag redan har alla skivorna och jag förstår att gubbarna blivit affärsmän på riktigt nu. Men som sagt, habegäret finns där så nu ska jag bara plåga mig och vela ett litet tag sen köper jag.
Jo, som en liten kommentar till oss som fastnat i tron på att vi vet något... "allt av vikt jag säger, har jag stulit ur en bok"
Bara den raden kan få vem som helst att köpa en dyr samling...
Eller för den delen bara äta ost...

onsdag, oktober 29, 2008

Snööö, äntligen


Nu ni! Nu snöar det i Sundsvall. Äntligen kan man säga. Eller nåt. En nackdel är att min bil är skodd med halvslitna sommardäck, det kan försvåra vissa transporter. Att ta sig fram är inga problem, svänga och bromsa däremot... Som av en händelse bytte jag min "desktop" idag till en Åre-bild från i fjol. Jag gillar snö, när det är snö på riktigt alltså.
Jag är bra sugen på att klämma lagg faktiskt, ska försöka mig på att åka en massa mil och någon motionstävling har jag tänkt. Skejtvasan, kanske. Micke yrar om skidalpinism, ser fränt ut, säkert jobbigt och lite småfarligt = bra. Det är faktiskt något jag har varit sugen på ganska länge så kanske det finns nån nybörjarklass för en gammal gubbe. Jo just, jag fyller trettio år rätt snart nu. Typ 10e november, den 15e drar vi till Thailand för att fira. Det ska tydligen vara nåt speciellt med att fylla tretti, riktigt vad vet jag inte. När mina föräldrar fyllde femtio, det var speciellt. Då har man något att fira eftersom man då förhoppningsvis har hunnit att vara med om en del saker och kanske åstadkommit nåt. Vid tretti har i alla fall jag bara börjat, fan det är ju nu det händer. Inte fan firar man väl efter starten på en tävling??

tisdag, oktober 28, 2008

Frispel?

Jag gillar sånt som inte stämmer med läroböckerna. 4x4 och maxstyrka, istället för långa intervaller och distans, provat. Det är ju iofs jääääävligt vedertagen träningsmetod numera. Såå jag spårade ur här under min något obra höst och gav fan i att äta sånt som innehåller enkel och fleromättade fetter samt kolisar. Alltså, körde en dr Dahlqvist eller vad hon heter. Det hon mm säger är ju så uppåt väggarna att jag bara var tvungen att testa. Helt motstridigt med allt jag lärt mig, och för att vidga mina vyer lär man gör nåt man inte brukar göra. Lärde jag mig nåt då? Jofan, jag gick ner några kilon på rätt kort tid, mådde jääääävligt dåligt fläckvis men vande mig. Liiiite slitigt med fyror utan socker i kroppen, men tappade efter någon vecka HELT sockersug. Bacon och ägg till frulle, Brieost till kött, smör och ostrrulle till kvällsfika. Jajävlar.

måndag, oktober 27, 2008

Till helgen...

Ska jag nog göra nåt jag inte gjort på ett tag, kanske. Cykla... Ute... Kanske, jag säger kanske. Under förutsättning att det är frusen mark att cykla på. Vägrar skita ner något. Hatar att tvätta. Annars blir det löpning och stavgång. Det är enkelt och effektivt som fan. Tror jag. Det känns så i alla fall. Har haft en del träningsvärk idag i sätesmuskeln sedan gårdagens marscherande uppför södra. Jag säger det igen, fyfan vad lyxigt att kunna andas!! Idag gick jag för fullt hela spinningpasset, utan problem. FYFAN VAD BRA!!! Har bestämt att INTE cykla ute förrän jag är frisk igen, nu börjar det närma sig. Inget bakslag nu bara... Nu ska jag dra i mig dubbel dos kortison igen. Hej.

söndag, oktober 26, 2008

På G

Nu jävlar. Kände för någon hundradels sekund att jag var sugen på att cykla idag. Men det försvann. Bara att känslan flög förbi sådär är positivt, så har det inte känts på ett tag nu...
Jag har idag jobbat på mitt lilla ego och kämpat mig uppför södra med stavar och ventilerat som aldrig förr, det slutade med att Brink stod vid sin Tyska bil och garvade åt mig. Helt suveränt att kunna andas igen, känns lyxigt. Jag firade med ett löppass till. Att springa är bra, verkar nästan som mina knän håller för det också, de kanske har blivit kevlarknän.

Fan, har ju helt missat att skriva att jag lyckats med något stort! Har besökt min namne i Göteborg. Känns stort. Har nu sett hela hans liv, hela vägen från Avenyn och hem. Jag fick till och med visa hur en rikigt Hifi-nördbutik ser ut, trots att han bor ovanpå en fullt duglig en. Lyckades även på något sätt undvika att bli påkörd av rälsburna vagnar, både till fots och i bil.

Fyfan vilket poänglöst blogginlägg. Vill bara säga att jag nu är på väg tillbaka. Luftrören har gett med sig och släpper nu igenom luft igen. Det är en bra grund oavsett mål med livet.

Obs, röd anthem till salu, nu ännu billigare...

söndag, oktober 19, 2008

Väl elakt?

Jag kanske var hård mot idolerna i förra inlägget. Men jag köpte en skiva med Jeff Buckley igår, det fria fallet ner till TV4as material blev lite väl stort... OK, jag vet, skivan är gigantiskt gammal men jag har inte kommit mig för att köpa den förrän nu. Har hela tiden vetat om att jag bör köpa den och att det som finns på skivan är fantastiskt. Kanske är det tur att jag köpte den nu när jag ändå vuxit upp och mognat, litet. Att lyssna på den här musiken under en identitetssökande tonårsperiod skulle ha varit som att leka rysk roulette med fem patroner istället för en. Men dra åt helvete vad vackert. Fan det är som någon sågar isär själen när han sjunger. Jajävlar.

Jo, var ute och sprang idag, första gången över två timmar.

IDOL

FYFAN VAD DE ÄR DÅLIGA!!!!
Tänk att bli gräddfilade ut i etern och inte ha mer att komma med. I och för sig, de som har nåt att komma med lär knappast behöva vika ut sig på bästa sändningstid för att slå. Så här är det ju varje år, ett gäng lagom kassa tonåringar som målas upp som talangfulla med referens på den egna gruppen, vilket inte blir så svårt... När de sen är klar med programmet och ställs mot resten av världen så försvinner de direkt i bruset. Jaja, några hänger kvar tack vare ett idogt mediahorande och mest för att de lyckas flytta fokus ifrån deras artisteri till att skapa ett slags namn eller nån "spännande" personlighet. De som lyckas allra bäst på att överleva är de som lyckas ligga med någon redan etablerad "svenskkändis" då kanske de får vara kvar på aftonbladet i några månader till. Men de lär alla sluta som tablettmissbrukande trubadurer på valfri Finlandsfärja. I bästa fall.

lördag, oktober 18, 2008

Annat



Där har jag bott... Ett litet tag... Till vänster ligger en liten butik där jag köpt all min lavinutrustning. Fan, jag är sugen på att åka tillbaka igen, åka skidor och dricka blaskigt kaffe med fogskumsmacka till. När jag var där ville jag inte annat än åka därifrån och hem, hade träffat en tjej, hon hänger konstigt nog med mig fortfarande, det var 2001 jag var i Fernie. Kanske inte var så dumt att jag avbröt säsongen och åkte hem ändå... Fernie ligger ju kvar. Champagne powder... Nästa gång jag åker dit ska jag ha bredare och kortare skidor. I vinter ska jag bli bra på att åka alpint igen. Eller framför allt, jag ska ÅKA alpint. Vilket jag inte gjort på bra många vintrar nu. Allt eller inget. Måste bli bättre på att praktisera lagom. Bara därför ska jag INTE träna idag. Nu när jag har lagt av och inte tränar så kör jag fem pass i veckan. Det är lagom.
Fan, bergen är branta i Fernie...
Visste ni förresten att Trans Rockies startar i Fernie...
WHAAAAAAAAAAAAA jag vill åka skidor!!!!

måndag, oktober 13, 2008

fredag, oktober 10, 2008

Jag rear ut min själ, allt ska bort.


Fel skiva jo jag vet. Men fan, jag var på mitt livs konsert med det här bandet fär flera år sedan. Det var avskedsturnén, innan Bergman Rock och comebacker mm. Jag gillar inte Bob Hund. De sjunger på skånska, jag har väldigt svårt för det språket. Sen är det en jävla konstig sorts musik utan trevliga melodier och sånt som jag gillar. Lite småtöntiga riff osv. Hakade på mina kamrater som är mer inbitna än jag (de gick omkring i bäbisblå tröjor med en fånig rökande hund på...) , jag tänkte nog mest slå ihjäl en kväll och vidga mina vyer en smula. Försöka förstå liksom. Stod längst bak i salen när herrn Öberg börjar bete sig på scen. Invirad i mikrofonsladd och en vägkona på huvudet och istället för musik: förvirring, sen var jag såld. De är så sjuka i huvudet att jag höll på att flyga i tusen bitar, det gick inte att stå still och se på, musiken var tvungen att upplevas tillsammans med alla andra där i högen framför scenen. Det var så vansinnigt bra att jag knappt gått och sett artister live efter det. Helt klart en av mina livs upplevelser. Jag som inte gillar skånska... Det roliga var att det var helgen V47...
Åhå vad har jag gjort den här veckan då? Försöker sälja allt jag äger och har, se happymtb.org. Det går halvbra, jag eliminerar alla chanser att bygga en vintercykel iom detta. Spelar ingen roll, tänker inte vara ute och frysa i vinter. Iofs är nog det enda som lockar nu riktig jävla Rock n' Roll träning á la Robban Edin. Tror banne mig att det är vad som gäller i framtiden. Plattan i mattan i två timmar och håll käft. Det är lockande. Inga jävla intervaller, inget jävla lallande. Bara ren och fin destillerad träning. Året om, oavsett säsong, tävlingar eller annat skit. Det skulle jag kunna stå ut med. Bara luftrörshelvetet blir bra så.
Nu ska jag ut och köra destillerad löpning, så håll käft!

tisdag, oktober 07, 2008

En mindre

Jo, the xtc has left the building. Nu får ni vara med om ni ska köpa nånting av mig.

Höstpris på en anthem advanced: 30000:- Ojojoj vad den var dyr som ny... Och den är ju som ny... En sööööt affär helt enkelt.

Apropå dopade cyklister, det vore kanon om någon svensk åkte dit snart. Det skulle helt klart göra min dag. Ge lite vatten på kvarn, lök på laxen mm.

Schumachers framtid oviss...

Hur fan kan den vara oviss? Inget kan väl stå mer klart!? Han är slut, över, the end, good bye. Jävla idioter till media, kan de inte bara för en gång skull och säga rakt ut: DU är slut din jävla knarkare! Åk till närmaste slum och förstör ditt liv ytterligare och förnedra inte dig själv med att förneka det som är så självklart! Givetvis gäller samma sak alla andra jävla idioter som spelar dumma och förnekar positiva dopingresultat, även dem som säger sig vara rena men vägrar låta gamla prover testas... FYFAN vilken vacker idrott!! Att de visar dylikt på TV!? Jag ska fan flytta till Tyskland, iaf om de beslutar att inte visa TdF.

Fan man blir tydligen elak av kortison... Jo jag vet, dopingklassat... Nån som ser mig förneka det? Men bara vid bruk under tävling och jag hann ju lägga av innan jag började använda skiten så vem bryr sig?

Helkass diskriminering

Ja, det skulle vara skoj att skriva nåt positivt. Eller, jo det att Schumacher åkte dit för doping var ju bra, skönt att slippa se han. Han är världens näst fulaste cyklist, den allra fulaste är han Bernard Kohl, eller vad han nu heter. Han är så jävla ful när han cyklar att han borde nödslaktas omdelbart.

Apropå nödslakt... Jag själv ligger nog nära till hands för sådant. Fan, fattar inte vad jag ska göra för att få ordning på mina luftrör/lungor. De funkar inte. Var till läkare idag igen. Men hur förklarar jag att jag är helkass när helkass i den värld för oss som tränar regelbundet är fantastisk i vanlig kontorsråttevärld? Fan, vi med lägre vilopuls än 50 är ju diskriminerade. Jag påpekade att min puls var högre än normalt, den låg på runt 60, normalt alltså, men minst tjugo över min normala. Fick göra spirometri, blåste jättemånga procent över vad som ska vara normalt, men varför går det då tungt att andas!? Givetvis så ser ju inte den gode doktorn någon anledning att göra nåt åt situationen och jag känner mig som den innbilske sjuke. Det enda jag fick ut av mina 250 spänn var att jag ska ta dubbel dos kortison morgon och kväll. Men förfan, det hade de kunnat säga över telefon, gratis. Blir så jävla trött på allt helvete. Fan är det inte det ena så... Jag är ordentligt dålig nu faktiskt, orkar knappt genomföra mitt egna spinningpass, då menar jag verkligen knappt och inte bara att det känns dåligt utan jag tar mig med nöd och näppe igenom skiten. FYFAN VAD LESS JAG ÄR!!!! Såhär har det varit sen Finnmarkshelvetet. I rent avjinxande syfte så låter jag den nummerlappen sitta på xtcn nu när den nya ägaren ska hämta den senare ikväll. Känns bra att börja avyttra cykelflottan nu när jag inte behöver dem längre. Ska köpa en Nexusväxlad citybike av Kent och njuta av att bli fet nu.

måndag, oktober 06, 2008

Fet chans

Att jag står på en startlinje på en cykeltävling igen.

söndag, oktober 05, 2008

Cykling är en jävla skitsport

http://www.cyclingnews.com/news.php?id=news/2008/oct08/oct05news

Wienerkorven ska göra comeback. Jag ska aldrig titta på skitsporten mer. Fattar inte hur jag kunde vara så dum i huvudet att jag en gång började cykla. " I don't want it to end this way..." Skulle kanske ha tänkt på det innan han fyllde ådrorna med skit. "I built my image and career bit by bit and I don't want it to stop this way". Hur menar han?? Han tog alltså små doser doping och inte allt på en gång? Eller? Det är ju så jävla dumma uttalanden att det enda han förtjänar är stryk.

Nu till mer livsviktiga saker som inte alls har med cykel att göra. Köpte ESTs Leucocyte, mein Gott! Vilken rumsupptagning, vilka musiker! Synd att jag aldrig kommer att få se dem live, de får spela här hemma istället. Har tagit ett livsavgörande beslut, jag köper mig ett par B&W. Varför? Jo, vet inte egentligen. Har aldrig varit ett fan av B&W, har varit på diverse lyssningssessioner med allehanda dyra B&W. Ett par 805 Signature var väl kanske de som började att vända skutan, lite. De målade upp en fantastiskt stor ljudbild trots att de är små och kunde spela ordenligt högt. Men, de var lite vassa, kanske lite metalliska. Sen var jag iväg en sväng och lyssnade på Stockholms Hifi-massa, stora och dyra B&W spelade de på, med dyra Classé-prylar. Hatar Classé, har ägt en CD. Skit. Såfort de driver med Classé blir det tok. Tycker jag. Men, hur det var med drivningen av de 803D som verkligen fällde mig kommer jag inte ihåg, det kan ha varit tidigare nämnda elektronikfirma... Men, satan vilket upplevelse... Fast, kombinationen jag hörde i Umeå, Sonus faber Cremona Auditor, Audio Research CDS3(?), Krell 400Xi (som försteg...) och Bladelius Grendel... Jamensatan. Lät halvhyfsat de med. Ok, Focal BE och Audionet för nån miljon på Sthlmsmässan var bra de också. Men nu blir det den enklare Nautilusserien för mig, den utan D. 805orna har stått här i en vecka nu, jag har inte lyssnat på så mycket musik sen jag var tonåring...

fredag, oktober 03, 2008

Köp


Jo, för att undanröja allt tvivel. Anthem advanced till salu. 30 000.- med XTR-hjul eller nåt. Som på bild, 9,9 kg: 35 000.- Ett hejdlöst överpris jag vet. Men fan, har dyra hobbysar. S3 har kommit med sjuväxlad DSG och fem dörrar. Så handla för fan.
Har ju en HT också. Har ingen bild på den här datorn, men får jag 15000.- så har du en ny cykel. Spec som ovan fast med magura pro-hjul.
Vid köp av bägge ingår en grön uniform.
0703131160

onsdag, oktober 01, 2008

På topp

Ingen diamant på topp men i alla fall en bra bit på väg...


Jag vill påstå att min hittills största idrottsliga bedrift har skett i år. Jag kan inte på något sätt tänka mig att jag någon gång tidigare gett mer än vad jag gav i Tyskland. Det var en fantastisk upplevelse att vara så pass vältränad att jag kunde ge allt, varje dag. Att jag och Micke synkade så jävla bra gjorde inte saken sämre heller. Fan, ibland när det känns åt helvete på jobbet så öppnar jag mappen som är döpt Trans Germany och tänker tillbaka, till liftgatan, i motvinden, eller till regnet och min totala fokus på Mickes bakhjul och kassette, för att överleva. Känslan och smaken att efter målgång ta en äcklig salt kringla i munnen och skölja ner med en stor öl och sedan sätta sig i en av Crafts solstolar och stirra tomt på absolut inget i en halvtimma är nog fan det bästa jag fått göra. Fan, jag kan till och med förlåta Tyskjäveln som tyckte att han var så mycket bättre att han skrek och trängde sig förbi oss uppför den där dagen. Men fan, vi ställde skåpet på den dumme fan till slut. Det var skönt. Det var också skönt att se att en av världens bästa skidskyttar var en jävligt trevlig och förbannat normal kille som absolut inte vägde den mat han åt. Tror inte han åt sånt som var tänkt att hindra mjölksyra och bättra prestationen heller. Han var bara helt tillbakalutad och rätt snabb.

Men, samtidigt tror jag TG tog luften ur mig. Urladdningen och ansträngningen har satt sina spår. Nu vet jag inte om jag vill göra om det längre, vet inte ens om jag vill sätta en nummerlapp på styret någon fler gång. Har haft som mål att försöka bli så bra som möjligt, utifrån mina förutsättningar med hänsyn till arbete och sånt. Tror nog inte jag kommer så mycket längre. Talang är inte min grej och tiden till att träna kommer att minska, tror jag. Kanske dags att raka mig och skaffa ett jobb. Hade ju tänkt köra CX, har en som står i ett garage och ser ledsen ut. Det skiter jag nog i. Får inte ordning på luftrören och orkar inte lägga någon energi på att stressa upp mig för det. Som det känns nu är det skitsak samma. Det ska bli skönt att ta det lugnt. Men fan, det blir inget jävla lallande, det får andra stå för. Jag bara lyssnar.