söndag, augusti 31, 2008

Ajfan!

Har gjort ett kirurgiskt ingrepp på mig själv idag. Har alltid varit nyfiken på hur senor ser ut, nu vet jag iaf hur knäskålssenan ser ut, live. Brink tyckte att den såg bra ut. Provade alltså hållbarheten på huden över knät, resultatet? Sten - Knä : 1-0...
Efter en halv dag på akuten är jag ihopsydd och glad igen. Undra om jag mår lika bra imorgon... Skitsamma. Tror inte att jag ska leda nåt spinningpass dock, verkar onödigt att svettas ner bandaget första dagen. Blir nog bra det här. Blev lite orolig först när jag såg hålet, men det gick över när jag kunde gå, svära, cykla och skrika svordomar. Elak blev jag, på mig själv. Fan, att slå sig är en sak, det är ju allt runt omkring som gör det drygt. Fan, akuten, bandage, ta stygn och allt annat skit. Brinken och jag kom fram till att det borde finnas en GDS-hall på sjukan där man kunde plocka ihop sig själv lite fort. Fan vänta på en läkare halva dan, som dessutom är dödsförkyld... Jajävlar.

fredag, augusti 29, 2008

Imorrn är det SM

Tror jag. Fan vad jag har gnällt över det här med flyttandet av SM. Ja, jag tycker att det suger, på riktigt. Men nu är det färdiggnällt, nu släpper jag det.

Har problem. Ska skaffa ny pulsmätare. Frågan är bara vad jag ska rikta in mig på, gps eller en mer tokavancerad tingest? GPS är nog skitkul för det mesta, men i skrubben vetifan. Tvärtom då för prylar utan gps.

Fantiserar om tubhjul till cyclocrossen. Har inte lust att sladda omkring på dyrplasthjul, eller jo det är klart jag har men inte att betala för dem. Skulle vilja hitta ett par fina klassiska tubisar med alufälg och lagom reducerade ekrar, äh det kan få vara tokplatta och svinlätta ekrar, det gör mig ingenting. Såna vill jag ha, men hittar ingenstans att handla dem. Dessutom skulle jag vilja pimpa crossen med lite RED eller Record. Undra om det italienska funkar eller om det är just, italienskt? Faktiskt är det så att jag mycket väl kan tänka mig Force istället för RED, men det kommer ju en ny Force nästa år såå det känns lite jobbigt. Otroliga I-landsproblem. Ett till var att jag punkade igår, första gången sedan den gången i Tyskland. Fan. Även första gången jag INTE hade med mig saker att laga punkteringen med, ingen telefon heller. Tur att jag hade bestämt mig för att vara i närheten av hemmet. Springa är skoj, men inte med cykelskor och på asfalt. Apropå löpning, imorrn tror jag att det blir ett slags distanspass i den grenen. Just nu är min enda möjlighet till tidtagning min I-pod då Bodil snodde med sig Polaren på tjejmilen. Det är sjukt tråkigt att hänga själv i lägenheten, umgicks med tankar om att tröstköpa godis men kom på att det rimmar illa med mina planer.

onsdag, augusti 27, 2008

Planering

Fan, ibland så tror jag att min kära blogg ger sken av ett mer ostrukturerat upplägg från min sida än vad som faktiskt är sant. Det kan ju i och för sig vara skönt att gömma sig bakom en sådan fasad, utifall det går åt helvete, om nu det skulle spela någon roll. Det är väl bara om jag skulle vara rädd för att göra bort mig då men det gick över efter gymnasiet. Jag hade planerat för fyra toppar den här säsongen, Billingen, SM, Finnmarksturen och SM. Störst fokus har jag väl ändå lagt på den 20.e september, skulle nästan kunna påstå att jag nog inriktat hela min säsong på den tävlingen. Jag är inte bitter... Skitsamma. Om jag då leker med tanken om ett 2009 med ett slags fokus även då, undra just hur jag ska planera då? Jag tror på makroplanering, stora drag om ramar för träningen beroende på årstid mm. Det där med mikro är inte min grej, har aldrig lyckats med det då dagarna alltid ser annorlunda ut än jag tänkt mig och att skriva en plan i sten nog framkallar mer stress än vad den ger i resultat. Tror jag. Jag kommer nog att använda ett liknande upplägg som inför i år, sånär som på en sak, jag ska åka mycket mera skidor. Inte bara intervaller utan även längre pass, bara för att det är så förbannat bra för själen. Misstänker att jag kommer att hamna i skrubben några gånger i veckan också, tror att jag kommer lägga in fler 15+15+15 utan vila med stegrande belastning till strax över tröskel. Att det dessutom blir ryskt där inne och norskt ute, det är ju givet. Sen vilka resultat det ger det får jag väl se. Ska boka upp mig på en tid hos Test och träningskliniken så jag har lite nya utgångsvärden. Tror jag lägger ut skiten här sen. Ska börja föra en ärlig blogg nu. Kanske. Fan.

tisdag, augusti 26, 2008

5500 kr

Ungefär 5500:- svenska skulle det kosta mig att åka till Varberg i helgen och delta i ett av, enligt ryktet, Sveriges finaste långlopp. Fint det. Kan det vara så dyrt? Tja, se såhär ser det ut:
Anmälan: 750
Resa: ca 200 mil x 14kr = 2800 obs ej medräknat faktisk milkostnad för Viten. Det skulle innebära att jag aldrig någonsin kan åka någonstans...
Boende: några nätter... tusenlapp per natt för två st: 2000... Billig sport... Sen måste jag vara ledig på torsdag vilket kostar mig ytterligare en massa pengar... Helvete. Det GÅR säkert att göra det billigare, men hur? Förslag mottages.
Är det värt 5550 kr då? Jag skulle väldigt gärna åka Bockstensturen, säkert en fin tävling och en strålande upplevelse. Formen är inte så jävla satans kass heller för den delen, så jag tror inte jag gör bort mig. Kanske kan landa på en plats kring 20, vilket skulle leda till start i fålla ett nästa år. Men fan, jag vet inte om jag orkar bry mig. Det skulle vara fint att orka bry sig. Fan, nu ska jag ha lite ångest över det här i natt sen får jag se vad jag gör.

För övrigt vill jag bara säga att DM i mtb går i Sundsvall den tjugoförsta september. Start och mål LV5 vid elvasnåret. Klart du ska komma, alla är med, kanske även jag.

måndag, augusti 25, 2008

Marathon

Mmmarathon, smaka på den. Visst låter det som något man kan tänka sig att fördjupa sig i? Jag menar cykelgrenen många av oss pysslar med kallas ju för marathon så då borde ju steget inte vara långt till aktiviteter med samma namn fast med löparskor? Ja vi får se.

Idag drog spinningterminen igång. Jag har mitt gamla pass, vilket är jobbigt. Har skapat en bild av mig själv som spinningledare där jag alltid kör tills jag slocknar. Mitt ledande kan bli lite lidande på slutet, då det kanske som mest behövs, men det skiter jag i. Jag bjuder på lite närautmattningshow istället. Fått för mig att mina träningskamrater tycker att det är skoj när ledaren är tröttare än dem. Idag hade jag för bra ben för mitt eget bästa, helvete vad trött jag hann bli. Nu är det dåligt med batteri kan jag lova, snart dags för laddning.

söndag, augusti 24, 2008

Lustigt

Fan, vad jag blir pigg på cykeln av löpning! Hård löpning alltså, inte bara jogg utan så att jag går sönder. När jag tänker efter så upplevde jag nog det under mitt intesiva 4x4-år 2007. Efter att ha dunkat fyror på kulvertplan hade jag alltid fina siffror på trainern. Synd bara att jag alltid hinner glömma till säsongsstart och luras in i cykeltrallen grenspecifikt rules. Nästa år ska jag inte göra det. Jag lovar att se till att jag i framtiden skall vara kapabel till att; vilken dag som helst i veckan kunna göra milen på fyrtio, oavsett årstid, tid på dygnet osv. Vidare lovar jag och svär att inte fuska med styrketräning eller stavgång.

Jo jag kände mig ju pigg som satan idag, hade det riktigt jävla skoj. Hälsade på friirajdkillarna på södra och fick komplimanger av Brink som typ: "fan vad du ser turistig ut". Såsant, orakad och fladdershorts är the shit nu, hade tänkt ta kamelbaken men orkade inte montera bort flaskstället...

lördag, augusti 23, 2008

Det gjorde ont

Sprang en sån där joggingtävling som är inne nu. Men dra åt helvete vad ont en kropp kan göra! Första fem gick väl ok, varvade på nitton eller nåt, men sen... Jag dog inte sakta om man säger så, det kändes som om min främre lårmuskler gav upp och gick på semester, eller vart strejk kanske? Vild strejk. Sen gav skinkorna upp, vaderna var aldrig inbjudna till dagens kalas. FAN precis som om kroppen bara föll sönder, helvete, helvete, helvete. Jag ville bryta, slänga mig i vattnet eller framför en bil bara för att slippa lidandet. Kom knappt framåt, men det fanns väl nåt fint i kampen med mig själv, den inre dialogen var det Oscarstatyett klass på. Trodde jag att jag skulle få det tufft att fixa en tid under fyrtio, hade helt och hållet rätt. Nästa gång klarar jag det.

fredag, augusti 22, 2008

En av varje, tack.


Nästa år ska jag åka tempo, bara så ni vet. Nu har jag fantiserat om det tillräckligt länge, ska börja stretcha mig aero eller nåt, snart. Har varit på besök hos mina kamrater på berget. Jag borde inte få åka dit, det är varken bra för min ekonomi eller mentala hälsa. Klämde, eller lyfte på nästa års Advanced SL landsvägsramkit. Men dra åt helvete!? Den vägde inte så mycket. Sen provsatt jag en "vanlig" advanced utan SL, som gjord för mig. Det är inte bra alls det här, jag som funderade på högtalare, bil och så ska jag till Thailand. Helvete. Nån som vill köpa en vit bil? Nytvättad är den.

torsdag, augusti 21, 2008

Läkarbesök

Sådärja, det skulle jag gjort tidigare i år... Men, men... Jag var och hälsade på farbror doktorn. Logistiska begrepp som Just In Time existerar inte inom sjukvården, 0930 hade jag fått tid 1030 satt jag fortfarande och stirrade på konstiga planscher som antingen beskriver förslitningar i knän eller KOL, och väntar. Väntar lite till, och lite till, funderar på hur mycket pengar som rinner iväg då jag är där på arbetstid, som jag inte får betalt för, då äntligen ramlar il doctore in. Jag säger att jag har problem med luftsystemet, han tittar skeptiskt på mig. Jag berättar att jag nog snart testat det mesta för att minimera allergiska besvär slash astma. Han tittar ännu mera skeptiskt på mig men ber mig ta av mig tröjan och att blåsa i en sån där mätare som mäter blås. Jag vann och fick skriva in mitt namn på High Scoren för mätaren vilket givetvis gör doktorn mer skeptisk till mina önskemål. Jag förklarar, "full belastning" det är då problemen kommer, inte när jag suttit och druckit kaffe framför datorn. Symptom? Tänk Björndalen -15 och OS-jaktstart, i kvadrat. Ok, så kunde det tydligen vara. "Inflammationer i luftrören", nähä? Vill jag säga. Var det månne därför jag inte orkade lyfta armarna ovanför huvudet i förra veckan? Kanske? Och ville sova bort några dagar av semestern? "Orsakade av allergi" Shit vi bryter ny mark här nu alltså! Många timmars väntan blev tio min undersökning samt ett recept. För detta åkte jag tio mil tur och retur, missade en massa arbetstid och köpte dyr medicin. Notan för dagen slutade på närmare en och en halv lusentapp. Kul. Det blir inga Lunartrainers.

Tro nu inte att jag inte gillar sjukvården, för det gör jag. Eller iaf ibland. Min käre husläkare hade ju inte tid för mig så denne nye doktors tveksamheter mot mig kan ju ha haft att göra med att jag är cyklist och ville ha medicin samt verkade frisk... Vad vet jag?

måndag, augusti 18, 2008

Dags att gå ur SCF?

Fan, vilka nötter. Det säger jag på ren och fin tredje/fjärde/femte-handsinformation. Men visst fan är de ganska trötta gubbarna på förbundet? Eller har jag fel? Om hälften av det som Öijer skriver på sin hemsida är sant är det bara att lägga ner skiten, alternativt få in lite nytt blod, eller spöa skiten ur gubbarna. Jag röstar på det sista. Mentaliteten är helt magisk. Som när jag i fjol missade att anmäla mig till Norrländska på landsväg. Det var tiotalet startande, det gick inte att efteranmäla sig. Helt omöjligt. Det stod så i stadgarna. Fan, det finns ju länder som fallit i ruiner för mindre byråkratiskt tänk än så. Så jävla vackert att de bestämt att SM i Marathon ska gå i september... Marathon eller långlopp som nästan inte alls är något resurskrävande... I september är det nog jättemånga motionärer som vill vara med och cykla och därmed finansiera, helst om det regnar och är en fem till tio grader varmt. Skitkul för den klubb som vill arrangera SM, antingen går de råback eller så får vi aktiva betala några tusen per skalle för att deltaga. Jag tycker fan att femhundringen som LL-Cupen tar nu är klart i överkant för vad det borde få kosta men jag i och för sig snål. Äh! Vi lägger ner hela skiten. Men nu svamlar jag säkert, jag har gärna fel i det jag skrivit. Är bara lite skraj för att jag inte har det.

Ikväll var jag på Balders för att undersöka om mina luftrör/lungor höll. Det gjorde de, men inte benen. Satan. Rätt jobbigt att inse hur pass kass löpformen är. Gör inte så jättemycker för jag har sett att det går att köpa sig snabb även i den grenen. Lunar trainer... Beställer ett par imorrn, sen ska jag köra mina fyror på tre minuter.

fredag, augusti 15, 2008

Nästan inte ens död idag


Fan, jag orkar lyfta armarna ovanför huvudet idag! Helt otroligt! Nästan så jag börjar fundera på att jag livsgnistan ur mig imorrn runt broarna. Sen har jag sett att det går en del landsvägstävlingar inte så långt ifrån min bakgård nu under hösten. Har dessutom säkersällt tillgång av alldeles för fin finräser. Jag gillar att ha fina saker. Nu är det nära att det blir sådär som jag och löparn från Gbg fantiserade om för ett par år sedan. Skaffa finräser och cykla till och från fik. Det ni! Det är fingöra det! Det fina in the kråksång är att finräsern är utrustad med sådana där fulhjul, Ksyrium heter de. De ska man enligt det eminenta nätet kunna köra slanglöst med Hutchinsons UST-smalhjulingsdäck, och det, det är nåt helt i min stil. Min nästa fundering är givetvis om samma hjul går att köra med ett Stan'sat crossdäck och om det skulle klä min nu sålda cross? Isf har jag ju ett fattigmansalternativ till ett par Zipp 404 och Dugast crossdäck, eller? Nån som testat? Jag gillar ju Stan's...
Det här är min sista semesterdag. Nu är det bara helg kvar sen så får jag jobba igen. Tror det är bra för mig att jobba, annars tränar jag tydligen ihjäl mig.
Snart är det höst, den är bra. Hög fin luft, det enda som är synd är att det blir mörkt så jävla tidigt. Nåt jag gillar att göra på hösten är att springa. Idag har jag varit på stan (obs inget ' ) och kikat på löparskor. TornadoTom har efterlyst sällskap på Balders, jag ska bra klä mig fint först. Fashionrunnerränderna går nog inte ur på ett tag, trots att jag nog nött bort dem med allt grönt jag iklätt mig i sommar. Men gratis är jääävligt gott, helst om det står Craft på grejerna.

Debatt?

Fan, den här krönikan störde mig litet: http://w2.sydsvenskan.se/gatu/2008/08/14/kronika-fragan-om-dopning-maste-stallas

Varför måste vi fråga om doping bara för att svenskar är bra? Fan, varför måste svenskar alltid fråga och debattera. Samma sak med miljötjatet nu. Fan, varför ska vi i Sverige jaga livet ur oss för att vara miljövänliga och betala miljarder i straffskatter? När jag besökte Cairo så fanns det säkert lika många bilar i den staden som det finns människor i Sverige, och jag garanterar, att ingen av dem var en miljöbil.

Så varför skrev jag det här då? Jag har väl ont i magen eller nåt.

torsdag, augusti 14, 2008

En stilla fundering

Vafan har vi två MTB-cuper i Sverige för? XC och långlopp, där XC-cupen numer även består av långlopp... Fattar inte riktigt vitsen. Varför inte en cup med båda disciplinerna? Eller försvinner XC då? Ok att man delar upp internationellt men fan i Sverige är vi ju inte så många aktiva. Sen låter vi Nissan och Kalas sponsra alltihop så de ser ut för nåt. Kanske det lockar ännu fler att vara med på XC? Lockar eller tvingar, skitsaksamma...

Jag ska ju själv vara en dålig cyklist och inte deltaga i helgen. Fan, jag är helt utslagen. Orkar knappt leva än mindre röra mig. Helt sjukt. Har aldrig tidigare varit så trött utan att ha influensa eller liknande. Inte skoj alls faktiskt. Helvete.

onsdag, augusti 13, 2008

Slut?


Fan, inget Åsarna, inget Södertälje heller, för mig. Sen vetifan vad som finns mer att göra i år. Åker inte ner till Varberg, känner ingen jag vill så illa att jag tvingar med dem, ska vara gubben då som stod ivägen på Kvantumparkeringen igår men det är en annan historia... Blir inte heller motionsloppet broarna runt på lördag, ingen har köpt min räser så då skiter jag i det med. Så då var säsongen 2008 slut. Frågan är om det blir bättre än så här? Finnmarksturen som kändes som en tävling där jag skulle kunna göra hyfsat ifrån mig gick åt helvete på riktigt. Fattar inte hur jag kan känna mig BRA dagen innan och sen vara så jävla dålig på lördagen. Jag har iofs mått skit sedan lördagen, orkar knappt röra mig så jag får väl skylla ifrån mig. Men vad hjälper det när jag ligger på 44e plats i Långloppscupen? Nej fyfan nu blir jag deppig på riktigt. Vilket jävla helvete. Synd om mig är det, på riktigt. Barnen i Afrika har det bra i jämförelse, de slipper ju oroa sig för vikten vilket är ett helvete värre än krig och förödelse... Jag är inte alls egocentrisk, har bara lite svårt att se den stora bilden just nu... Startfålla två nästa år... Men det ser ni, det ställer jag inte upp på! Då lägger jag hellre av.


Giant XTC Zero, SRAM X.O, Magura Durin, Crossmax SLR, 80 mil? 24000:-

Giant Anthem Advanced, XTR, Magura Durin, mil? Inte många... 33000:-

Giant Alliance, Ultegra 8500:-


Jamen köp nurå förhelvete! Jag behöver nya stereoprylar.

tisdag, augusti 12, 2008

MÅsarna

Såå då kan jag spara min semestervecka jag lagt veckan innan den tjugonde september. Pappskallarna kan inte arrangera SM i Åsarna då. Jag fattar inte hur de tänkte faktiskt när de bestämde att tävlingen skulle gå den tiden på året, älgjakt är kanske nåt nytt eller nåt. Fan, jakt är ju heligare än allt för rätt många kanske då främst i norrland och i synnerhet de än mer glesbefolkade delarna. Men, men känns skitkul nu. Seriös idrott vi pysslar med, kanon. Med lite tur så får väl Bockstensturen SM-status nu. Det vore skitbra, jag har bara bränt tio tusen än i år på resor till och från tävlingar, bring it on.

måndag, augusti 11, 2008

Skitsystem

Fan, verkar nästan som om jag har nåt i kroppen, typ virus. Var lite lur på att det inte stod riktigt rätt till, men det vill liksom inte tokbryta ut. Jag är mer sträv i halsen och sänkt. Fan, Kringelloppet hänger nu otroligt löst, känns säkrare att åka Broarna runt på landsväg, närmre om jag bryter und so weiter. Men jag kör bara Broarna om någon köper min räser först, har satt ut den i 9000:- men fan, ett stalltips är att det finns prutmån.

Hela denna dag har fördrivits, slösats bort helt enkelt, men det kanske är det som är att ha semester. Var till gymmet en sväng, för första gången sen mars eller nåt. Vet att jag propagerar för tunga knäböj. Men som en kamrat skriver i sin profil på dennes blogg, "tro inte på allt ni läser". Jag kanske borde skriva det någonstans jag med så att ni inte tar mig på allvar, för det hoppas jag verkligen inte att ni gör. Jag gör det i alla fall inte.

söndag, augusti 10, 2008

Får inte lägga av, för Bodil

Fan. Faaaaan. Hade tänkt slänga in handduken igår, skita i allt och satsa all min fritid på att spela TV-spel och äta chibb. Tvärnit, igen! Två gånger på en helg alltså. Bodil sa att jag måste fortsätta satsa annars kan jag dra. Hårda ord från en hård tjej. Helvetes jävlar vad jag ska satsa. Dra ända in i helvete vad jag ska bli bra. Satans jävlar vad jag ska cykla fort på Kringelloppet. När jag kom hem igår och ställde in XTC'n i skrubben så gläfste Röden som stått parkerad åt mig, rätt åt mig. Idiot. 9.1 kg XTC till salu nu alltså. Har börjat fatta att man inte kan köpa sig snabbhet, inte i butik i alla fall, hur det är på skumma läkarmottagningar vet jag inte men att köpa snabbhet över disk och från icke ljusskygg näringsidkare är alltså kört. Jag menar, har ju "rätt hyfsat" material på tävling. Tror inte det är många som har bättre prylar på startlinjen så till nästa år ska jag gå in för enkelhet och funktion. Hatar när saker och ting jävlas, tex Notubes 7000, ska man justera lagret så gör man detta med en 19 mm nyckel. Detta verkar vara en hemlig storlek och lyser med sin frånvaro hos lokala handlare. Finns inget värre än att stressa omkring och leta verktyg som måste finnas till hands. Skit. Men hjulen är bra, annars. Lite flexiga kanske men det beror nog på att jag överskrider maxvikten men några kilon. Fast inte så många längre, knappt ett par. Se stulen bild:


Första gången jag ser ofet ut i grön uniform.
Zoo-bandet har nu gjort sitt, dess turbringande egenskaper verkar ha tagit slut så jag får hitta nåt annat. Dopers Suck skulle sitta som en handske.

Tittade på damernas Linjelopp. Jamenförhelvete. Det var ett sömnpiller utan dess like, fast sista 20 km vaknade jag till liv och avslutande 2 km låg jag på Norsk arbetspuls. Helvete vad bra hon är! Jag hade tippat brons till henne innan start men ibland är det roligt att ha fel!

OS förresten, läste på Coltings blogg att han tycker att Fotbollsdamerna är tråkiga att titta på, typ. Jag tycker det är jättespännande för man vet aldrig vart bollen ska ta vägen när en svenska ska ta emot... Den kan liksom bara explodera och bryta mot fysikens alla lagar, samtidigt.

lördag, augusti 09, 2008

Urladdad

Ja, måste ha glömt lyset på eller nåt för det fanns ingen kräm i grönen idag. Tomt, slut, trasigt, jag vet inte vad men jag orkade inte. Så jag tänkte att antingen så segar jag mig igenom och är i mål till klockan tre eller så tokbryter jag och är hemma i Sundsvall till tre. Jag valde det senare alternativet. Nu har jag satt mig själv på laddning igen mha Peppar och Sourcream + Holiday, dessutom finns det några påsar bullar och godis hemma nu. Hädanefter ska jag alltid åka FS och väga för mycket. Fast jag tror inte materialet satte stopp för mig idag... Det gjorde jag så bra själv så.

torsdag, augusti 07, 2008

Uppladdning del 2

Ok, jag började med stenhård laddning i helgen, Australiensisk bloddoping. Jaja ska sanningen fram så var laddningen inte så intesiv som jag vill få den att låta. Däremot har jag gjort en ganska gedigen fysisk laddning sen ett tag tillbaka. Egentligen sen Tyskland, kanske. Först laddade jag för Mörksuggan och SM, sen nu för Finnmarksturen vilket innebär att jag varit på laddning hela sommaren... Fan vad jag laddar, sen ska jag ladda för Åsarna och därefter CX-cupen. Jajävlar. De senaste dagarna har jag varit på hemlig ort (Loning) och laddat med grusvägsslakmot. Det är bra, sen har jag ju nött landsväg också, på sån där smalhjulad cykel, fan tävlat med. Nä det gick inget vidare i Östersund men det var inte tanken heller. I Ludvika är det tänkt att det ska gå bra igen, jag tror det gäller att välja sina strider helt enkelt. Kroppen känns rätt bra nu, jag ska testa anonyms teori om att använda en lättare cykel och en lättare cyklist. Blir spännande att se om de teorierna håller, jag tror de är felaktiga men om jag testar nu så hinner jag äta upp mig sista veckan på semestern, kanske. Största frågetecknet är om jag hinner se lördagens OS-race innan min egen start? Blir på håret tror jag.
OS förresten... Rätt överskattat va? Fan, hatar IOK, SOK mm. Undra hur mycket stålar de fick under bordet för att lägga spelen till Kina? En del tror jag... Egentligen gillar jag inte idrottspampar alls, oavsett. Men klart det är roligt att titta på idrott, allra helst när det är så komprimerat med så många idrotter. Fan. Hoppas verkligen våra svenska mtb-hjältar får till det. Det tror jag skulle vara bra. Duh...

onsdag, augusti 06, 2008

Sella

Joo när man såg han cykla Girot så såg det liiiiiiiiiite väl bra ut, eller hur? Inte var det många av dem jag pratat med som tyckte att han såg naturlig ut... http://www.cyclingnews.com/news.php?id=news/2008/aug08/aug06news3

Lalla

Fan, det är inne att lalla. Jag är en grym lallare. Alltså en sån som inte gör saker så strukturerat och exakt. Jag menar, regnar det en dag och jag hade tänkt köra distans, så är det inte alls säkert att jag kör just distans. Kan tänkas att jag gör något helt annat, cyklar intevall eller nåt. Blåser det åt helvete för mycket kanske jag inte kör intervaller där det är platt heller, kanske inte ens blir långa intervaller utan korta uppför en grusbacke i skydd av en massa träd och sånt. Om jag mot förmodan skulle fått för mig att köra distans även fast det regnar är det ju absolut inte säkert att det blir distans utan kanske nåt annat, typ 90 min eller liknande. Nää nu ljög jag, skulle aldrig cykla 90 min utan att klämma in några intevaller. Sen kan jag stanna för att fika på mina pass, äta lunch till och med om så skulle vara. En del av min formtoppning består i att få i mig av en australiensisk druva, sydafrikansk duger den med ibland. Men fan jag gillar den något mera tillbakalutade stilen från Australien. Sen kan jag få för mig att köra hårt nån dag jag tänkt ta det lugnt, och tvärt om. Men ändå tycker jag att jag har en slags struktur, mer en grov för varje årstid, aldrig en detaljplan. Hatar detaljplaner. Man måste få friåka litet som huvudet vill annars blir det bara skit. Och som nån skrivit, hjärtat känner inte av vad man gör bara det får slå hårt och ofta så blir det bra. Hade under tretti i vilopuls igår, det var första gången någonsin. Lallallallalla.
Bara en sån banal sak som formtoppning, fan jag har ett jättefint schema här hemma skrivet av nån som kan. Detaljerat in i minsta detalj. Men fan, inte orkar jag följa sånt skit. Idag skulle jag ha kört tre-fyra timmar varav en hårt, det blev två timmar ungefär, tog aldrig tid. Två intervaller plus en del lång rysk träning. Fan, vet inte om det var rätt men tanken var att bli trött, och det stadiet når man rätt lätt när man anstränger sig. Jag blev trött, var helt utslagen hela dagen faktiskt, vilket känns bra.

söndag, augusti 03, 2008

Uppladdning



Fan, vad bra! Toppningen går enligt plan, eller ska jag säga toppingen?? Satans sugen på mjukglass med choklatopping nu... Efter att ha kikat på "Vägen till OS" på SVT så har jag insett att man måste vara smal för att vara snabb. Titta barar på Mustafa, killen är två tandrader typ, han är så jävla tunn! Och då kameran lägger på några kilon kan man ju börja fundera på hur han är i realtid. Satan. Därför har jag dopat mig med artficiella tänder, för att bli lättare och därmed snabbare, se bild. Med dessa kommer jag flyga uppför diverse backar inom kort. Hoppas nu inte WADA kommer på att de lär förbjuda detta enkla men effektiva tilltag till prestationshöjning... Det här lär ju minst vara i klass med höghöjdstält, EPO etc.
Vi hade kalas igår. Ett jävla röj, grannarna måste trott vi var heeelt galna som spelade hög musik så sent. Fan klockan var över tio ju. Vi snackade om efterfest men det gick över vid elva.
Idag ska jag se vad stadens caféer har att erbjuda en trött cyklist.

lördag, augusti 02, 2008

Rysk asfalt

Fan, jag försökte verkligen övertala min gröne kamrat att åka med idag på smalhjulingssafari. Det gick inte, totalvägran. Sen när jag och Robert drog iväg mot Kovland över timmervägen så blev jag lite förvånad över att möta en grönklädd landsvägscyklist. Han vände till och med och hakade på oss, men sa att distans är värdelöst och att han skulle köra ryskt. Givetvis, det är ju klart han skulle köra ryskt, hade jag inte gjort det igår skulle jag också gjort det men idag var del 7 mil landsväg på schemat, eller jag vet inte hur långt det blev, har ingen fungerande cykeldator på min smalhjuling. Det ligger sjukt nära till hands nu att alla pulsklockor och skit ersätts av en universiell GPS som inte kräver massa magneter och annat skrot för att fungera. Borde veta hur långt det är, knappast första gången jag åker Alltank, Kävsta, Bergeforsen, Laggarberg, Sundsvall. Kanske regionens mest underskattade runda. Hade det inte varit för alla jävla bilar på åttisexan så är den fan rätt fin, och halvjobbig fram mot Indal, fin mot Bergeforsen, kanske lite trökig förbi Timrå men mot Laggarberg är det kuperat igen. Inte sååå tokigt mao. Det känns i kroppen nu att det gått några pass på inte allt för lång tid. Nu ska jag låta mig själv läka ihop så får vi se vad det kan ge. Kanske kan det bli snurr på benen tills Finnmarksturen eller Kringelloppet. Men det senare är ju XC och jag har läst någonstans att man måste vara 6.3W/kg för att vara topp tio i Sverige. Så det är nog ingen idé att åka dit. Med mina siffror är jag nog knappt topp hundra. Fast 6.3 baseras nog på om man är tunnis och inte fixar över 170 i knäböj. Med lite tur som får jag köra bloddoping ikväll och då blir jag 63 W/kg...

Verkar som om 4x4 går som en löpeld över landet. Kanske bra det, men det känns lite 2007. Jag skulle nog vilja påstå att det är typ 5.5x4 som gäller i år eller kanske tom 6x5. Men vad vet jag...

fredag, augusti 01, 2008

Trean med

Fan, det var inget på TV så jag körde ett tredje pass. Tur att jag ätit bullar och kakor hela dagen, annars hade jag aldrig orkat. Imorgon kommer jag att vara grinig...

Tvåan klar...



Vet inte varför jag gjort så stor grej nu av att köra dubbelpass, det är ju något jag gör rätt ofta men nu har har jag ju liksom tid att göra just en grej av det, när jag har semester alltså. Tror det är bra att dubbla, roligt om inte annat. Då har man ju två stycken återhämtningsbullätanden att se fram emot. Fyfan vad snabb jag kommer att bli på Finnmarken, vägde mig i morse 82.2 kg. Sen åkte jag Nordströms bana här på eftemiddagen och körde den en minut snabbare per varv än jag gjorde innan SM i Norberg. Alltså på låga sjutton istället för 18 som tidigare. Som jag alltid sagt man får mer tryck i pedalerna av massa. Fyförfan. Micke har ju börjat skicka tvåhundringar i knäböj igen och se vilka resultat han får! Jag har aldrig fixat tvåhundra med fria vikter och utan fegbälte men väl 180, vilket är halvhyfsat. Jag väger ju ändå nåt kilo mindre än Micke så om jag ligger i och går upp litet till så kanske även jag kan klämma i 200 x 4. Om jag fixar det innan Åsarna är jag garanterat topp tio. Lätt. Då ska jag visslandes köra med lätt power slide hela vägen runt.
Det började smygregna nu på eftermiddagen, lite skillnad mot tidigare i veckan. Luften var lite lättare att umgås med vid arbete över 90%

Nu har jag hört rykten om att Bodil ska baka på sin semester. Nästan så att nån borde kontakta WADA, fan vet vad hon stoppar i den där bullarna...

En avklarad

Sådärja, ingen dök upp. Skönt, tycker ändå inte om att träna med er. Sen är det så jobbigt att göra sig av med lik efter det ryska, så lika bra att jag fick vara ensam. Myste mig igenom 5 fina intervaller. Helvetes jävlar, börja det inte kännas lite halvhyfsat nu ändå?? Jo jag tror det faktiskt. Så nu på eftermiddagen blir det antingen tempodrag eller kortare intervaller nånstans, beroende på vädret. Lutar åt kortare just nu. Vi får se. Btw brödet Smart och gott med messmör och ost tillsammans med oatly dryck är fan himmelriket efter träning. Hade kunnat toppats om det funnits kvar bullar i frysen att mikra men fan, stor chans med mig i huset... Fuck alla andra låtsasåterhämtningsdrycker. Dricker man dem vill man bara lägga av, tar man bullar och mjölk längtar man redan till slutet på nästa pass...